U bent hier

McDonald’s introduceert glutenvrij broodje voor burgers

Eerste Fast Service Keten in Nederland die certificaat voor glutenvrij mag voeren

Hoorn, 22 oktober 2013 - McDonald’s introduceert als eerste Fast Service keten in Nederland een gecertificeerd glutenvrij broodje. Vanaf vandaag zijn de Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder ook verkrijgbaar met een glutenvrij broodje. Dit is het resultaat van een zeer zorgvuldig voorbereid proces dat in nauwe samenspraak met de Nederlandse Coeliakie Vereniging tot stand is gekomen. Het glutenvrije broodje wordt in eerste instantie in vier restaurants aangeboden. 

 

Harmke Schippers, coeliakie-patiënte, ontving uit handen van Debbie de Wagenaar, Directeur Corporate Communicatie McDonald’s Nederland, de eerste Quarter Pounder met het glutenvrije broodje. 

 

Het glutenvrije broodje beantwoordt aan de vraag van mensen die intolerant zijn voor gluten, ook wel coeliakie genoemd. “McDonald’s vindt dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om van onze producten te kunnen genieten. Veel mensen met coeliakie eten nu niet buiten de deur. Dat maken wij met deze stap wel mogelijk, zodat ook zij kunnen genieten van een Hamburger bij McDonald’s”, aldus Debbie de Wagenaar, Directeur Corporate Communicatie McDonald’s Nederland. De Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder kunnen vanaf 22 oktober met een glutenvrij broodje worden besteld. Het broodje wordt gemaakt door een gecertificeerde leverancier en is vrij van gluten. In principe bevatten ook de andere ingrediënten van de Hamburger, Cheeseburger of Quarter Pounder geen gluten, al is het productieproces niet gegarandeerd vrij van gluten.

 

De eerste Quarter Pounder met het glutenvrije broodje reikte Debbie de Wagenaar uit aan Harmke Schippers, sinds haar eerste verjaardag coeliakie-patiënte. “Ik ben blij dat ik als coeliakie-patiënte een Hamburger bij McDonald’s kan eten met mijn vriendinnen. Daar rijd ik graag een stukje extra voor naar McDonalds”, aldus Harmke Schippers.

 

Nederlandse Coeliakie Vereniging

De Hamburger met het glutenvrij broodje is in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) tot stand gekomen. Het broodje zelf beschikt over de juiste certificaten om het internationale Euro Crossed Grain keurmerk te dragen. Daarmee is McDonald’s de eerste Fast Service Keten in Nederland die het certificaat voor glutenvrij mag voeren. McDonald’s is bovendien door de introductie van het glutenvrije broodje met vier restaurants opgenomen in de Horeca-alliantie van de NCV, een groep van Nederlandse restaurants waar men over de juiste kennis beschikt om veilig glutenvrij te kunnen koken.

Geen extra kosten

Vanaf 22 oktober zijn de Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder met glutenvrij broodje verkrijgbaar in 4 restaurants; McDonald’s restaurants Hoorn, Purmerend, Zaandam Koningin Julianaweg en Rotterdam Zuidplein. Deze restaurants hebben inmiddels een nieuw productiesysteem. McDonald’s biedt de Hamburger, Cheeseburger of Quarter Pounder met een glutenvrij broodje aan voor dezelfde prijs als met een regulier broodje.

 

Kijk voor meer informatie op www.mcdonalds.nl/glutenvrij