U bent hier

Oranje kleding, slingers en vlaggen dé versierhits voor het EK voetbal 2012

Marco Borsato, Johan Cruijff of Yvon Jaspers mogen helpen Euromast en Duitse ambassade te versieren. Dat 1 op de 2 Nederlanders hun buurt, straat of zichzelf tijdens het EK-voetbal oranje gaan versieren zal niemand verbazen. Maar waarom doen we dit eigenlijk en wie of wat willen we versieren? Nederlanders versieren vooral om het Nederlands elftal te steunen en omdat ze simpelweg trots zijn op Nederland. Naast hun eigen buurt of zichzelf zien Nederlanders ook graag de Euromast en de Duitse Ambassade oranje kleuren. Bij het versieren worden Nederlanders het liefst geholpen door Marco Borsato, Johan Cruyff en Yvon Jaspers. McDonald’s liet het onderzoek door DirectResearch uitvoeren om meer inzicht te krijgen in de versierrituelen van Nederlanders tijdens voetbaltoernooien van Oranje.

Oranje steunen door te versieren

Hele wijken zijn in Nederland al oranje gekleurd en dit zal de komende weken alleen nog maar meer worden. Uit het onderzoek blijkt dat 50% van de Nederlanders zichzelf of zijn omgeving oranje gaat kleuren om in EK-sferen te komen. Daarbij hebben we een voorkeur voor ons huis, de tuin en vooral voor onszelf. En wat zijn we trots op ons elftal en op Nederland. Zo geeft maar liefst 65% van de respondenten aan te versieren om te laten zien dat ze het Nederlands elftal steunen. We willen dus wel versieren, maar geven daar overigens bij voorkeur niet al te veel geld aan uit. Bijna zeven op de tien Nederlanders geeft maximaal euro 20 uit om zichzelf of zijn omgeving te versieren.

 

Van Basten, Cruijff of Yvon Jaspers mogen helpen de buurt, de Euromast en de Duitse Ambassade oranje te versieren

De Nederlander versiert graag zichzelf of zijn omgeving, maar zou ook graag de Euromast, de Erasmusbrug en de Duitse Ambassade volledig oranje kleuren tijdens het EK-voetbal. Als Nederlanders mogen kiezen uit BN-ers die hen een handje helpen te versieren, dan doen zij dit bij voorkeur met Marco Borsato, voetballegende Johan Cruijff of gezellig met Yvon Jaspers.

 

Vooral zelf in het oranje

Nederlanders steunen het Nederlands Elftal door zich zelf in het oranje uit te dossen, met hier en daar rood, wit, blauwe elementen. Na kleding, blijken vlaggen en slingers hot te zijn, zo blijkt uit het onderzoek. Maskers en accessoires om je auto mee te versieren, kunnen in de kast blijven dit jaar. Niet iedereen in de buurt heeft zin om zijn of haar huis of straat te versieren, maar daar hebben de versierfans een oplossing voor; veel overleg en dat vaak al maanden van tevoren met buren om ervoor te zorgen dat er uiteindelijk wel versierd gaat worden. Ook het klaar hebben staan van eten en drinken voor na het versieren blijkt te werken.

 

Yolanthe en Sylvie worden het liefst versierd

Naast het versieren van allerlei objecten, versieren we ook graag onze partner, onze beste vriend of vriendin of onze kinderen. Mannelijke oranjefans versieren graag voor 1 keer Yolanthe Sneijder-Cabau of Sylvie van der Vaart. Vrouwelijke oranjefans gaan daarentegen bij voorkeur voor Dirk Kuijt en Maarten Stekelenburg.

 

EK-selectie van McDonald’s

Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau DirectResearch onder 750 respondenten in opdracht van McDonald’s Nederland. 28 mei startte McDonald’s een EK campagne met als thema versieren en presenteerde McDonald’s haar EK selectie: de EK Burger, de EK Milk Shake, de EK McFlurry en de EK Snackbox. De EK Burger is een echt voetbalbroodje. Daarnaast is er de verfrissende EK Milk Shake in de smaak sinaasappel passievrucht en de EK McFlurry is voorzien van rode, witte, blauwe en oranje M&M’s. Om het EK-feest helemaal af te maken, is er de speciale EK Snackbox, met 8 bitterballen met twee zakjes mosterd, 8 Chicken McNuggets en saus naar keuze. De EK Snackbox is ideaal om snel en gemakkelijk mee te nemen.

 

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 228 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.