U bent hier

McDonald's nieuwsbrief

Hoe goed kent u McDonald’s?

Iedereen kent McDonald’s. Jaarlijks mag McDonald’s miljoenen gasten verwelkomen in een van de 233 restaurants. Dagelijks maken vele consumenten een keuze uit de menukaart van McDonald’s. Maar hoe goed kent u McDonald’s eigenlijk echt? Weet u bijvoorbeeld wat McDonald’s allemaal doet om de beste kwaliteit Hamburgers te serveren? En weet u waar onze ingediënten vandaan komen en hoe vers de producten zijn? McDonald’s heeft de zin en onzin over het bedrijf voor u op een rijtje gezet.

 

Onzin: McDonald’s weet niet precies waar hun ingrediënten vandaan komen.

Zin: of het nou gaat om het rundvlees voor de Hamburgers, de aardappelen die worden gebruikt voor het snijden van de Franse Frietjes of de sla en groente die worden gebruikt, McDonald’s weet precies waar de gebruikte ingrediënten en producten vandaan komen. McDonald’s kan snel achterhalen van welke partij aardappelen, van welke teler en van welk stuk land de aardappelen waarmee onze Franse Frietjes zijn gemaakt, afkomstig zijn. Dat vindt McDonald’s niet alleen belangrijk voor de kwaliteit van het eten, maar ook voor de voedselveiligheid. Om te kunnen weten waar de ingrediënten en producten vandaan komen, werkt McDonald’s met een geavanceerd en uitgebreid traceersysteem.

 

Onzin: de rundvleesburger van McDonald’s bestaat niet uit rundvlees en zit vol additieven.

Zin: McDonald’s gebruikt voor haar rundvleesburgers 100% puur rundvlees. Er wordt geen ander vlees aan toegevoegd. Bovendien bevat de rundvleesburger geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. De burgers worden in de keukens gegrild, waarbij geen vet of olie wordt gebruikt. Na het grillen wordt alleen wat peper en zout toegevoegd.

 

Onzin: De Franse Frietjes van McDonald’s zijn gemaakt van zetmeel.

Zin: Franse Frietjes worden bij McDonald’s gemaakt van hele aardappelen. In Nederland worden deze frietjes gesneden uit een speciaal aardappelras, de Innovator. Een ras dat een constante kwaliteit heeft. Uit deze aardappel kunnen de lange frietjes gesneden worden die McDonald’s serveert. McDonald’s haalt haar aardappelen uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Ongeveer 46 procent van alle aardappelen komt uit Nederland. Er worden geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen toegevoegd bij de productie en bereiding van de Franse Frietjes. Ze worden gefrituurd in 100% plantaardige olie. Na het frituren wordt alleen wat zout toegevoegd.

 

Onzin: de sla bij McDonald’s is niet vers

Zin: McDonald’s gebruikt alleen verse sla voor de sandwiches en salades. Deze sla wordt geteeld in de volle grond. De sla wordt direct vanaf de slavelden via gekoeld transport vervoerd naar het groentesnijbedrijf, waar het meteen gecontroleerd, gesneden, gewassen en verpakt wordt voor de restaurants. De verse sla wordt gekoeld en verpakt bewaard tussen 0,1 en 4 graden Celsius. De ijsbergsla is in de zomermaanden voor ongeveer 90% afkomstig uit Nederland.

 

Onzin: McDonald’s maakt veel gebruik van kant-en-klare producten en warmt alleen nog wat op in de keuken

Zin: McDonald’s gebruikt verse ingrediënten zoals sla, tomaat en uien. McDonald’s grilt de Hamburgers ter plaatse en gebruikt alleen vrije uitloopeieren voor de McMuffins with bacon and egg. Franse Frietjes worden gefrituurd in 100% plantaardige olie.

 

Onzin: McDonald’s kan de kwaliteit van haar producten niet garanderen

Zin: McDonald’s is van mening dat haar gasten alleen de beste kwaliteit verdienen en legt daarom de lat graag hoog als het gaat om de kwaliteit van haar producten. Om de kwaliteit iedere dag te kunnen garanderen, heeft McDonald’s in 2001 een speciaal Europees kwaliteitsprogramma geïntroduceerd: MAAP (McDonald’s Agricultural Assurance Programme). Hierbij stelt McDonald’s zelf eisen, die op onderdelen strenger zijn dan de Nederlandse wet- en regelgeving. De eisen die McDonald’s stelt gaan onder andere over milieu-, landbouw- en veeteeltmethoden, dierenwelzijn en transparantie van de keten. Om de kwaliteit voor en tijdens de productie van de producten te bewaken, voert McDonald’s Nederland dagelijks controles uit op de producten die binnenkomen. Daarnaast voeren onafhankelijke, externe partijen voedselveiligheidsaudits uit.

MEER WETEN OVER MCDONALD's

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

McDonald's Nederland investeert volop in werkgelegenheid innovatie en kwaliteit

McDonald’s start dialoog met consumenten over herkomst en kwaliteit van ingrediënten en producten

Bezoek aan sla en aardappelleverancier

Nieuwe restaurants in Moordrecht en Sassenheim creëren ruim 180 arbeidsplaatsen

McDonald’s ziet interne tevredenheid terug in Great Place to Work 2013

McDonald’s ontvangt GreenBuilding Award 2013 van Europese Commissie

Samenwerking McDonald’s en NederlandSchoon