U bent hier

McDonald's nieuwsbrief

McDonald’s Nederland investeert volop in werkgelegenheid, innovatie en kwaliteit

 

McDonald’s Nederland investeert in 2013, 45 miljoen euro in werkgelegenheid, innovatie en kwaliteit. Door middel van deze investering wil McDonald’s Nederland – ook in 2013 – de groei van de afgelopen jaren doorzetten. Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland: “2012 was een goed jaar voor ons, met een omzet van 647 miljoen euro, waarin we zelfs nog een extra groei hebben weten te realiseren bovenop het recordjaar daarvoor. Dit betekent echter niet dat wij afwachten wat dit jaar voor ons gaat brengen. Daarom investeren we fors in zowel werkgelegenheid, innovatie en kwaliteit”.

 

McDonald’s investeert dit jaar fors in de vernieuwing van bestaande restaurants en verwacht een vijftal nieuwe restaurants te openen. Onlangs werden nieuwe restaurants geopend in Sassenheim en Moordrecht. Ieder nieuw restaurant zorgt voor gemiddeld 75 nieuwe arbeidsplaatsen. Daarmee verwacht McDonald’s de komende drie jaar zo’n 1.200 nieuwe banen te realiseren. Dit mag best uniek genoemd worden in het huidige economische klimaat.

 

Als het om investeren in innovatie gaat, dan verwacht McDonald’s eind 2013 meer dan 90% van de 233 restaurants in Nederland van een vernieuwd interieur te hebben voorzien. Meer dan 80% van de restaurants zal dan ook het exterieur hebben vernieuwd. Een van de blikvangers van deze vernieuwing is het toenemend aantal ‘side by side drivelanes’; McDrives met een dubbele rijbaan, waarbij twee gasten tegelijkertijd vanuit de auto een bestelling kunnen plaatsen. Daarnaast zullen nieuwe restaurants allemaal voorzien zijn van de meest recente duurzame initiatieven zoals LED-verlichting, watervrije urinoirs en low oil volume-friteuses.

 

McDonald’s stelt kwaliteit, duurzaamheid, efficiëntie en voedselveiligheid centraal. Met ruim 17.000 medewerkers zetten we ons elke dag in om onze gasten de beste dienstverlening en kwaliteit te bieden. Via TV-commercials, advertenties, social media en een platform waar gasten vragen kunnen stellen aan McDonald’s, starten we de dialoog over kwaliteit en herkomst van onze ingrediënten en producten zoals sla, rundvlees, Franse Frietjes, kip en koffie.

 

Bekijk ook de andere berichten uit de nieuwsbrief:

McDonald’s start dialoog met consumenten over herkomst en kwaliteit van ingrediënten en producten
Hoe goed kent u McDonald's?
Bezoek aan sla en aardappelleverancier
Nieuwe restaurants in Moordrecht en Sassenheim creëren ruim 180 arbeidsplaatsen
McDonald’s ziet interne tevredenheid terug in Great Place to Work 2013
McDonald’s ontvangt GreenBuilding Award 2013 van Europese Commissie
Samenwerking McDonald’s en NederlandSchoon