U bent hier

McDonald's nieuwsbrief

McDonald’s restaurant ontvangt GreenBuilding Award 2013 van Europese Commissie

McDonald’s Nederland is door de Europese Commissie beloond met de GreenBuilding Award 2013 voor de talrijke duurzame innovaties in McDonald's E-flag restaurant in Amsterdam Zuidoost. Tijdens het Energy Efficiency Congres in Milaan op 8 mei reikte de Europese Commissie deze toonaangevende prijs uit aan ondernemingen die energiebesparende maatregelen nemen in bedrijfsgebouwen.

 

McDonald’s ontving de prijs in de categorie “verbouwde gebouwen” voor haar E-flag restaurant Amsterdam Zuidoost waar verschillende duurzaamheidsoplossingen worden getest. Eind 2012 ontving McDonald’s al als eerste bedrijf in Nederland het GreenBuilding Partner certificaat van de Europese Commissie. Het E-flag restaurant is tevens het eerste McDonald’s restaurant in Europa met deze status. Het restaurant draagt met diverse maatregelen bij aan de Europese ambitie om klimaatverandering tegen te gaan en dient als voorbeeld voor de uitrol van energiebesparende oplossingen bij andere restaurants.

 

Het McDonald’s restaurant Amsterdam Zuidoost is in september 2011 verbouwd tot een McDonald’s E-flag Restaurant (de ‘E’ staat voor Energy). In het restaurant worden slimme energiebesparende oplossingen getest, waaronder LED verlichting, zonnepanelen, wamrteboilers op zonne-energie, speciale Low Oil Volume friteuses en watervrije urinoirs.
De oplossingen die succesvol blijken te zijn worden indien mogelijk doorgevoerd in andere McDonald’s restaurants in Nederland. Op dit moment zijn er 153 restaurants voorzien van LED verlichting en zijn er watervrije urinoirs in 70 restaurants. Daarnaast is de Low Oil Volume friteuse de nieuwe standaard in de keukens. Deze friteuse gebruikt slechts 14 liter frituurolie in plaats van 25 liter, terwijl de capaciteit hetzelfde blijft. Hiermee besparen de restaurants tot maar liefst 40% aan olie en 5% aan energie. die succesvol blijken te zijn worden indien mogelijk doorgevoerd in andere McDonald’s restaurants in Nederland. Op dit moment zijn er 153 restaurants voorzien van LED verlichting en zijn er watervrije urinoirs in 70 restaurants. Daarnaast is de Low Oil Volume friteuse de nieuwe standaard in de keukens. Deze friteuse gebruikt slechts 14 liter frituurolie in plaats van 25 liter, terwijl de capaciteit hetzelfde blijft. Hiermee besparen de restaurants tot maar liefst 40% aan olie en 5% aan energie.

 

Het GreenBuilding programma is een initiatief van de Europese Commissie om ondernemingen te stimuleren vrijwillig energiebesparende maatregelen te nemen in bedrijfsgebouwen.

MEER WETEN OVER McDONALD'S

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

McDonald's Nederland investeert volop in werkgelegenheid innovatie en kwaliteit
McDonald’s start dialoog met consumenten over herkomst en kwaliteit van ingrediënten en producten
Hoe goed kent u McDonald's?
Bezoek aan sla en aardappelleverancier
Nieuwe restaurants in Moordrecht en Sassenheim creëren ruim 180 arbeidsplaatsen
McDonald’s ziet interne tevredenheid terug in Great Place to Work 2013
Samenwerking McDonald’s en NederlandSchoon