U bent hier

McDonald's nieuwsbrief

McDonald’s start dialoog met consumenten over herkomst en kwaliteit van ingrediënten en producten

McDonald’s is volop in gesprek met consumenten over de herkomst en kwaliteit van haar ingrediënten en producten. Met een massamediale campagne en het platform waar gasten vragen kunnen stellen aan McDonald’s www.mcdonalds.nl/meerweten speelt McDonald’s in op de toenemende belangstelling van consumenten en stakeholders voor de herkomst en kwaliteit van ingrediënten en producten.

 

Op dit moment is er in de media, bij consumenten en stakeholders veel aandacht voor de herkomst en kwaliteit van voedingsproducten. Er zijn veel vragen, soms onduidelijkheden en consumenten willen graag weten wat ze eten en waar de producten en ingrediënten vandaan komen”, aldus Debbie de Wagenaar, Directeur Corporate Communicatie McDonald’s Nederland. Uit onderzoek onder gasten is gebleken dat er soms nog vooroordelen bestaan ten aanzien van de producten van McDonald’s. Daarom gaat McDonald’s nu actief de dialoog aan en biedt zij iedereen de mogelijkheid vragen te stellen over de ingrediënten en producten. McDonald’s heeft daarvoor de campagne ‘Ook dat doet McDonald’s’ ontwikkeld.  McDonald’s wordt gesteund in deze aanpak door recente discussies in de voedingsindustrie, die het belang onderschrijven van transparantie en een constante dialoog.

 

In de massamediale Kwaliteit en Voeding campagne wordt ondermeer duidelijk dat de Franse Frietjes van McDonald’s uit hele aardappelen worden gesneden, dat de rundvleesburgers van 100% rundvlees worden gemaakt, waaraan geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen worden toegevoegd en dat de ijsbergsla die McDonald’s gebruikt voor haar sandwiches en salades vers van het land komt (in de zomer zelfs vooral uit Nederland).

 

 

MEER WETEN OVER McDonald's

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

McDonald's Nederland investeert volop in werkgelegenheid innovatie en kwaliteit

Hoe goed kent u McDonald's?

Bezoek aan sla en aardappelleverancier

Nieuwe restaurants in Moordrecht en Sassenheim creëren ruim 180 arbeidsplaatsen

McDonald’s ziet interne tevredenheid terug in Great Place to Work 2013

McDonald’s ontvangt GreenBuilding Award 2013 van Europese Commissie

Samenwerking McDonald’s en NederlandSchoon