U bent hier

Nieuwsbrief McDonald’s Nederland

“Bedrijven durven het vaak niet aan”

Politici roepen gemeenten en bedrijven op om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tegemoet te komen. Juist door te onderzoeken wat iemand kan bijdragen en de werkzaamheden daar op aan te passen, kun je als organisatie een waardevolle kracht aantrekken. Eén van onze medewerkers, Clairienne Legrand, vertelt over haar ervaringen: “Als je te maken hebt met beperkingen is het knap lastig om een baan te vinden. Bedrijven durven het vaak niet aan, omdat ze huiverig zijn voor onvoorspelbaarheid op de werkvloer als gevolg van iemands beperkingen”.

“In 1999 werd bij mij de auto-immuunziekte SLE geconstateerd. In 2002 kreeg ik als gevolg van SLE een herseninfarct, waardoor ik geheel verlamd raakte. Na jaren van revalidatie kan ik weer heel wat, maar ik heb moeite met lopen en lang op de been zijn. Daarnaast heb ik last van oververmoeidheids- en concentratieklachten. Dit maakte het voor mij lastig om een baan te vinden. Via mijn contact-persoon bij uitzendbureau Emma at Work, kwam ik in contact met McDonald’s. Eerst had ik een goed kennismakingsgesprek met een HR Consultant van McDonald’s Nederland en de Supervisor van het restaurant. Vervolgens bleek dat er een goede match was tussen mij en de Restaurant Manager. Samen hebben we gekeken wat mijn bijdrage zou kunnen zijn en hebben we daar heldere afspraken over gemaakt. Hierdoor kon ik al snel als administratief medewerker aan de slag”.

Begeleiding

Inmiddels werkt Clairienne al ruim een jaar als administratief medewerker bij McDonald’s restaurant Binckhorst in Den Haag. “Ik heb ervoor gekozen om volledig open te zijn en McDonald’s op de hoogte te brengen van de gevolgen die mijn beperkingen soms hebben. Dit is denk ik heel belangrijk voor de manier waarop ik word begeleid. Zo moet ik erg zorgvuldig omgaan met mijn energie en moet ik van tevoren heel goed plannen hoe mijn dagen er uit zien. Ik kan niet zomaar iets onverwachts doen. Gelukkig word ik bij McDonald’s Binckhorst erg goed begeleid, ik merk dat er echt tijd voor me wordt genomen. En dat terwijl het natuurlijk vaak erg druk is bij ons in het restaurant. Ook heb ik flexibele werkdagen en -tijden. Zo kan ik niet alleen rekening houden met mijn gezondheid, maar kan ik ook ziekenhuisbezoeken goed combineren met mijn werk. Verder heeft mijn Restaurant Manager goed gelet op wat ik nodig heb op mijn werkplek, zoals een speciale stoel voor mijn rug.”
 

“Ieder bedrijf moet een bijdrage leveren”

Amin Etedali, Restaurant Manager van McDonald’s restaurant Binckhorst, vindt het niet meer dan normaal dat een organisatie medwerkers met een beperking in dienst heeft: “Ieder bedrijf moet een bijdrage leveren om mensen met een arbeidsbeperking een kans te geven, zeker gezien de huidige economische omstandigheden. Bovendien merk ik vaak dat juist mensen met een beperking extra gedreven zijn om te presteren en dat is voor mij een heel belangrijke eigenschap.” Clairienne vult aan: “Ja, ik wil natuurlijk ondanks mijn beperkingen wel goed binnen een team passen waarin iedereen keihard werkt.'' Volgens Amin is dat geen enkel probleem: “Werken bij McDonald’s is vergelijkbaar met topsport. Samen met je team streef je er naar om elke dag weer een topprestatie neer te zetten voor je gasten. Elk lid van ons team speelt een eigen rol, die belangrijk is voor het behalen van ons gezamenlijke resultaat. Zo lang je er maar voor open staat om te blijven leren en jezelf te blijven ontwikkelen, hoor je in ons team helemaal thuis. Daar ben ik heel stellig in.”

MEER WETEN OVER GOED WERKGEVERSCHAP

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

McDonald’s blijft investeren in werkgelegenheid

Van Crewlid tot Franchisenemer

Nieuwe restaurants in Apeldoorn, Nijkerk en Amsterdam creëren ruim 300 arbeidsplaatsen 

McStudiebeurs: 15 McDonald’s medewerkers beloond met 1 jaar collegegeld

McDonald’s introduceert QR-codes op verpakking

Bezoek aan slaleverancier Van Gorp Greenfood

Hoe goed kent u McDonald’s

HomeRiders fietsen € 920.000 bij elkaar