U bent hier

Nieuwsbrief McDonald’s Nederland

Bezoek aan slaleverancier Van Gorp Greenfood

McDonald’s werkt intensief samen met haar leveranciers. Soms zelfs sinds de opening van ons eerste restaurant. Hier zijn wij trots op. Met van Gorp Greenfood in Limburg werkt McDonald’s al 30 jaar samen om onze gasten te voorzien van sla van een constant hoge kwaliteit. Wij organiseerden op 19 juni dan ook tot groot genoegen van de deelnemers een kijkje in de slaketen. Het bezoek was een prima mogelijkheid om te laten zien dat McDonald’s transparant is als het gaat om de herkomst en kwaliteit van haar producten.

Het bezoek aan Van Gorp Greenfood bood een kijkje in de keten van het land tot in het restaurant. Op het programma stonden presentaties van Van Gorp Greenfood en McDonald’s Nederland over kwaliteit, herkomst en ketencontrole. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan het slaveld in Limburg waar in de zomermaanden 90 procent van de McDonald’s ijsbergsla geteeld wordt. Ook het groentesnijbedrijf van Van Gorp Greenfood werd bezocht. Het geheel werd afgesloten met een lunch bij McDonald’s restaurant Tegelen waar men zag met welke zorg de salade wordt bereid. Uiteraard werd hier de nieuwe Caprese Salade geproefd.

 

De deelnemers waren verrast door de zorgvuldigheid waarmee McDonald’s omgaat met sla teneinde een kwalitatief goed, maar ook een vers product af te leveren. De vele kwaliteitscontroles in de keten waarborgen een constant hoge kwaliteit en dat werd op duidelijke wijze getoond tijdens het bezoek. Maar ook de volledige ketenbeheersing werd inzichtelijk gemaakt: de mogelijkheid van het traceren van een partij sla in een restaurant terug tot de boer sprak boekdelen.Tijdens het ketenbezoek was er tevens sprake van een ware primeur: de Happy Meal verbeteringen in de vorm van Wortelfrietjes en Appelpartjes. Beide producten worden bij Van Gorp Greenfood geproduceerd. De deelnemers lieten het zich goed smaken.

 

Het volgende ketenbezoek staat gepland op 25 en 26 september. Ditmaal staat de aardappelketen centraal. Onze Franse Frietjes worden gesneden uit een speciaal aardappelras. Tijdens het ketenbezoek laten we u uitgebreid kennis maken met de weg van aardappel tot Frans Frietje. Het bezoek zal plaatsvinden in Kruiningen (Zeeland), in en rondom het bedrijf Lamb Weston/Meijer, onze aardappelleverancier. Mocht u zich willen aanmelden voor dit bezoek, dan kunt u zich nog tot en met donderdag 19 september hier inschrijven. Na uw inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging en verdere informatie.

 

MEER WETEN OVER KWALITEIT EN VOEDING

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

McDonald’s blijft investeren in werkgelegenheid

Van Crewlid tot Franchisenemer

Nieuwe restaurants in Apeldoorn, Nijkerk en Amsterdam creëren ruim 300 arbeidsplaatsen 

McStudiebeurs: 15 McDonald’s medewerkers beloond met 1 jaar collegegeld

‘’Bedrijven durven het vaak niet aan’’

McDonald’s introduceert QR-codes op verpakking

Hoe goed kent u McDonald’s

HomeRiders fietsen € 920.000 bij elkaar