U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

JO Sempels over McDonald's en duurzaamheiD


 

De samenleving heeft steeds hogere verwachtingen van bedrijven als het gaat om de verantwoordelijkheid voor de impact op het milieu. Dat je als bedrijf rekening houdt met het milieu is inmiddels een vanzelfsprekendheid, ook voor McDonald’s. Wij zijn dan ook continu bezig om daar waar mogelijk de impact van de bedrijfsvoering op het milieu te verminderen. Maar wat verstaan we bij McDonald’s eigenlijk onder duurzaamheid?

Als het aankomt op duurzaamheid doen we bij McDonald’s minder en meer. Minder: afval, energieverbruik en verspil. Meer: recyclen, slimme oplossingen, bewustwording en samenwerking.

 

In onze vorige nieuwsbrief kon u al lezen welke initiatieven McDonald’s precies onderneemt om het afval en energieverbruik te verminderen. In deze nieuwsbrief vertellen we meer over onze initiatieven om ook meer bekendheid te geven aan ons duurzaamheidsbeleid.

 

Zo hebben we recent op ons online platform www.mcdonalds.nl/meerweten een aantal infographics geplaatst die op een eenvoudige wijze laten zien wat we doen op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast zijn we toegetreden tot het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland, waar we kennis over duurzaamheidsoplossingen delen met andere bedrijven in Nederland. Verder hebben wij lezeressen van De Telegraaf bijlage VROUW een uniek kijkje achter de schermen gegeven bij McDonald’s E-flag restaurant in Amsterdam Zuidoost. 

 

Maar zoals u van ons gewend bent lichten wij naast de laatste ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid ook enkele actualiteiten toe over McDonald’s als werkgever en onze continue inzet om de kwaliteit van onze producten hoog te houden.

 

Jo Sempels
Algemeen Directeur McDonald’s Nederland

Meer weten over duurzaamheid

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Vraag het aan McDonald's
VROUW lezeressen leren over duurzaamheid bij McDonald's

Goede Buur Award voor franchisenemer Pieter Honing
McDonald's transparant over herkomst en kwaliteit tijdens ketenbezoeken voor consumenten

McDonald's introduceert glutenvrij broodje voor burgers
Bezoek aan aardappelleverancier Lamb Weston/Meijer
McDonald's Academy
"Wij vinden het belangrijk om minstens één keer per jaar de wereld achter de hamburger te laten zien."
150 extra leerwerkplekken voor programma aanpak jeugdwerkloosheid Mirjan Sterk