U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

150 extra leerwerkplekken voor programma aanpak jeugdwerkloosheid mirjam sterk

Tijdens de Jeugdtop in Rotterdam kondigde McDonald’s Nederland aan dat er komend jaar 150 extra leerwerkplekken voor jongeren bijkomen. Dit maakte Marjolein Reijs, Directeur Human Resources McDonald’s Nederland bekend in het bijzijn van minister-president Mark Rutte,  minister van SZW Lodewijk Asscher, minister van OCW Jet Bussemaker en ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk. 

Naast de 500 die McDonald’s jaarlijks beschikbaar stelt, worden er 75 extra leerwerkplekken gecreëerd voor jongeren die nog geen diploma hebben (middels de Beroeps Begeleidende Leerweg). Ook komen er nog eens 75 extra plekken voor jongeren met een diploma op mbo-3 en -4 niveau die graag het managementtraject bij McDonald’s willen volgen.

 

Juist in tijden dat banen voor jongeren niet voor het oprapen liggen en er steeds minder leerwerkplekken beschikbaar zijn, zet McDonald’s zich hiervoor in. ‘We bekijken samen met onze Franchisenemers continu of we nieuwe leerwerkplekken kunnen creëren. Iedere nieuwe leerwerkplek betekent namelijk de kans voor een jongere om zich te ontwikkelen en dat is iets waar McDonald’s heel graag een bijdrage aan wil leveren”, aldus Marjolein Reijs.

 

Medewerkers van McDonald’s die werken en naar school gaan combineren zijn erg enthousiast over de kansen die ze krijgen. Bram Pals, medewerker in het restaurant Santpoort Noord en leerling mbo-3 volgde verschillende opleidingen:  “Ik merk in mijn dagelijkse werk dat ik echt wat heb aan deze opleiding. Voor nu en voor later. De theorie sluit goed aan op de praktijk en op school doe ik verschillende ideeën op die ik meteen weer tijdens mijn werk kan toepassen. Werken en studeren is voor mij de juiste combinatie.”

MEER WETEN OVER GOED WERKGEVERSCHAP  

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Jo Sempels over McDonald's en duurzaamheid

Vraag het aan McDonald's
VROUW lezeressen leren over duurzaamheid bij McDonald's

Goede Buur Award voor franchisenemer Pieter Honing
McDonald's transparant over herkomst en kwaliteit tijdens ketenbezoeken voor consumenten

McDonald's introduceert glutenvrij broodje voor burgers
Bezoek aan aardappelleverancier Lamb Weston/Meijer
McDonald's Academy
"Wij vinden het belangrijk om minstens één keer per jaar de wereld achter de hamburger te laten zien."