U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

"Wij vinden het belangrijk om minstens één keer per jaar de wereld achter de Hamburger te laten zien."

Ieder jaar viert McDonald’s in oktober Founder’s Day. Op deze dag viert McDonald’s wereldwijd de geboortedag en het gedachtegoed van oprichter Ray Kroc, die zich altijd sterk heeft gemaakt voor het belang van McDonald’s maatschappelijke betrokkenheid. Dit jaar stond Founder’s Day in het teken van Waardevol Werk. Franchisenemers stelden ruim 50 van hun restaurants in Nederland open voor genodigden, waaronder wethouders Dig Istha (Groningen) en Andrée van Es (Amsterdam), Marja van Bijsterveldt, Directeur Ronald McDonald Kinderfonds en Lodewijk van der Grinten, Algemeen Directeur Koninklijke Horeca Nederland.  McDonald’s liet met plezier zien wat het bedrijf haar medewerkers biedt op het gebied van werkgelegenheid, training en opleiding. Vervolgens kreeg men ook nog de gelegenheid om een eigen Hamburger te bakken. 

Op Founder’s Day laat McDonald’s haar bijdrage zien aan de lokale maatschappij, dit jaar in het bijzonder op het gebied van werkgelegenheid en het opleiden en ontwikkelen van medewerkers. “Doorgaans zijn alle Franchisenemers iedere dag bezig om hun bedrijf te leiden en onze producten te verkopen. Maar wij vinden het belangrijk om minstens één keer per jaar de wereld achter de Hamburger te laten zien. Om daarmee bijvoorbeeld aan te tonen dat werken bij McDonald’s waardevol werk is. Op Founder’s Day hebben wij kunnen laten zien hoe wij samenwerken en wat McDonald’s haar medewerkers biedt op het gebied van talentontwikkeling en opleiding”, aldus Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland.

 

De filosofie van Ray Kroc - “We have an obligation to give something back to the community that gives so much to us.”

 

In 1954 bezoekt Ray Kroc, verkoper van milkshakemachines, het hamburgerrestaurant van de broers McDonald in Californië. Onder de indruk van de snelle service en hoge kwaliteit spreekt hij met de broers af om hun restaurantformule verder te ontwikkelen. In 1955 opent Kroc zijn eerste McDonald’s restaurant in Des Plaines, Illinois en wordt McDonald’s Corporation opgericht. In de filosofie van Ray Kroc staat een sterke band tussen de McDonald’s restaurants en hun directe omgeving centraal. Iets terug doen voor de samenleving waarin wij zaken doen is dan ook nog altijd sterk verankerd in onze cultuur.

 

MEER WETEN OVER GOED WERKGEVERSCHAP  

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Jo Sempels over McDonald's en duurzaamheid

Vraag het aan McDonald's
VROUW lezeressen leren over duurzaamheid bij McDonald's

Goede Buur Award voor franchisenemer Pieter Honing
McDonald's transparant over herkomst en kwaliteit tijdens ketenbezoeken voor consumenten

McDonald's introduceert glutenvrij broodje voor burgers
Bezoek aan aardappelleverancier Lamb Weston/Meijer
McDonald's Academy
150 extra leerwerkplekken voor programma aanpak jeugdwerkloosheid Mirjan Sterk