U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

McDonald’s introduceert glutenvrij broodje voor burgers

Harmke Schippers, coeliakie-patiënte, ontving uit handen van Debbie de Wagenaar, Directeur Corporate Communicatie McDonald’s Nederland, de eerste Quarter Pounder met het glutenvrije broodje.

 

McDonald’s introduceerde op 22 oktober 2013 als eerste Fast Service keten in Nederland een gecertificeerd glutenvrij broodje. Sinds die datum zijn de Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder ook verkrijgbaar met een glutenvrij broodje. Dit is het resultaat van een zeer zorgvuldig voorbereid proces dat in nauwe samenspraak met de Nederlandse Coeliakie Vereniging tot stand is gekomen. 

Het glutenvrije broodje beantwoordt aan de vraag van mensen die intolerant zijn voor gluten en een coeliakie-diagnose hebben. “McDonald’s vindt dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om van onze producten te kunnen genieten. Veel mensen met coeliakie eten nu niet buiten de deur. Dat maken wij met deze stap wel mogelijk, zodat ook zij kunnen genieten van een Hamburger bij McDonald’s”, aldus Debbie de Wagenaar, Directeur Corporate Communicatie McDonald’s Nederland. Het glutenvrije broodje wordt gemaakt door een gecertificeerde leverancier en is vrij van gluten. In principe bevatten ook de andere ingrediënten van de Hamburger, Cheeseburger of Quarter Pounder geen gluten, al is het productieproces niet gegarandeerd vrij van gluten.

 

Nederlandse Coeliakie Vereniging

De Hamburger met het glutenvrij broodje is in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) tot stand gekomen. Het broodje zelf beschikt over de juiste certificaten om het internationale Euro Crossed Grain keurmerk te dragen. Daarmee is McDonald’s de eerste Fast Service Keten in Nederland die het certificaat voor glutenvrij mag voeren. McDonald’s is bovendien door de introductie van het glutenvrije broodje met vier restaurants opgenomen in de Horeca-alliantie van de NCV, een groep van Nederlandse restaurants waar men over de juiste kennis beschikt om veilig glutenvrij te kunnen koken.

 

Geen extra kosten

Sinds 22 oktober zijn de Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder met glutenvrij broodje verkrijgbaar in 4 restaurants: McDonald’s restaurants Hoorn, Purmerend, Zaandam Koningin Julianaweg en Rotterdam Zuidplein. Deze restaurants werken met een nieuw productiesysteem. McDonald’s biedt de burgers met een glutenvrij broodje aan voor dezelfde prijs als met een regulier broodje.

MEER WETEN OVER KWALITEIT EN VOEDING 

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Jo Sempels over McDonald's en duurzaamheid

Vraag het aan McDonald's
VROUW lezeressen leren over duurzaamheid bij McDonald's

Goede Buur Award voor franchisenemer Pieter Honing
McDonald's transparant over herkomst en kwaliteit tijdens ketenbezoeken voor consumenten

Bezoek aan aardappelleverancier Lamb Weston/Meijer
McDonald's Academy
"Wij vinden het belangrijk om minstens één keer per jaar de wereld achter de hamburger te laten zien."
150 extra leerwerkplekken voor programma aanpak jeugdwerkloosheid Mirjan Sterk