U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

McDonald’s transparant over herkomst en kwaliteit tijdens ketenbezoeken voor consumenten

McDonald’s wil transparant, helder en duidelijk zijn over de kwaliteit en herkomst van haar producten. Wij mogen dagelijks vele mensen in een van onze 236 restaurants begroeten, maar we realiseren ons dat sommigen van onze gasten vragen hebben die ze in de restaurants niet meteen beantwoord krijgen. Daarom organiseerde McDonald’s in samenwerking met uitgeverij Sanoma in september een actie waarbij lezeressen van bladen als Libelle, Flair, KEK Mama en Kinderen vragen over McDonald’s konden insturen die ze graag beantwoord wilden zien.  McDonald’s selecteerde samen met de redacties de meest voorkomende vragen en nodigde een aantal lezeressen uit om zelf het antwoord te mogen zien tijdens een bezoek aan de productieketen van Franse Frietjes, onze Hamburgerproducten en over voedselveiligheid.

“Waarom zit er nooit een lelijk plekje in jullie Franse Frietjes?”
Op 8 oktober konden lezeressen van Libelle in Kruiningen te Zeeland zien hoe McDonald’s samen met haar aardappelleverancier Lamb Weston er alles aan doet om Franse Frietjes van zo hoog mogelijke kwaliteit te produceren. Met maar liefst 51 controles in de verwerkingsfabriek, alsmede vele controles hieraan voorafgaand op het land en natuurlijk ook bij aankomst in de restaurants werd het de dames duidelijk hoe McDonald’s het voor elkaar krijgt om een hoge en consistente kwaliteit Franse Frietjes te leveren.

 

 

“Hoe weten we dat Hamburgers  van 100 procent rundvlees zijn?”

Op 9 oktober reisde een aantal lezeressen af naar München in Duitsland om antwoorden te vinden op hun vragen over het rundvlees dat McDonald’s gebruikt voor haar Hamburgers. Bij OSI, leverancier van de rundvleesburgers van McDonald’s, werd tijdens een rondleiding duidelijk gemaakt dat de 45 kwaliteitscontroles op het vlees niet alleen zeer streng zijn, maar dat er tevens gegarandeerd alleen maar gebruik gemaakt wordt van rundvlees voor alle Hamburgerproducten van McDonald’s. 

 

 

“Hoe kunnen jullie de veiligheid van het eten waarborgen?”

Op 15 oktober waren lezeressen te gast in McDonald’s restaurant Zaandam Koningin Julianaweg. Daar liet de Restaurant Manager zien welke controles er in de keuken allemaal plaatsvinden om de veiligheid van het eten van McDonald’s te waarborgen volgens de strenge HACCP-normen . Ook kwamen de  maatregelen voor hygiëne uitgebreid aan bod. Het bezoek werd succesvol afgesloten met het bereiden van een eigen burger.

 

MEER WETEN OVEr kwaliteit en voeding 

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Jo Sempels over McDonald's en duurzaamheid

Vraag het aan McDonald's
VROUW lezeressen leren over duurzaamheid bij McDonald's

Goede Buur Award voor franchisenemer Pieter Honing

McDonald's introduceert glutenvrij broodje voor burgers
Bezoek aan aardappelleverancier Lamb Weston/Meijer
McDonald's Academy
"Wij vinden het belangrijk om minstens één keer per jaar de wereld achter de hamburger te laten zien."
150 extra leerwerkplekken voor programma aanpak jeugdwerkloosheid Mirjan Sterk