U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

"De combinatie werken en naar school gaan brengt me veel meer dan ik van tevoren had gedacht.”

Werken bij McDonald’s betekent trainen, leren en werken, maar bovenal een impuls voor je carrière. Binnen, of later mogelijk buiten ons bedrijf. Via de McDonald’s Academy, het leerwerktraject van McDonald’s dat medewerkers de mogelijkheid biedt een diploma te halen op mbo-2, -3 en -4 niveau. Jaarlijks volgen zo’n 500 medewerkers via de McDonald’s Academy een opleiding. Onlangs ontvingen 264 medewerkers van McDonald’s hun mbo-diploma. Sinds de start van de opleiding in 2008 hebben al 1182 McDonald’s medewerkers een diploma behaald aan de McDonald’s Academy. 

Bram Pals

 

Een opleiding aan de McDonald’s Academy levert een leuke  en waardevolle combinatie van leren en werken op. Tijdens het werk in de restaurants doen onze medewerkers praktijkervaring op en theorielessen worden in een opleidingscentrum aangeboden. Gedurende dit leerwerktraject worden onze medewerkers begeleid door Praktijkbegeleiders. Ieder jaar organiseert de SVO vakopleiding Food de verkiezing voor beste Praktijkbegeleider van het jaar. Dit jaar is Danny Witteman, Restaurant Manager van McDonald’s restaurant Santpoort-Noord uitgeroepen tot beste Praktijkbegeleider Fastservice: “Ik vind het waardevol dat ik als Praktijkbegeleider een rol kan spelen in de ontwikkeling van onze medewerkers. Daar zet ik me met veel plezier voor in en ik neem deze titel dan ook met gepaste trots in ontvangst!” 

 

Lizette Theeuwen van McDonald’s restaurant Tegelen is door SVO vakopleiding Food dit jaar uitgeroepen tot Fastservice Kanjer. Zij won de prijs in de categorie Bedrijfsleider Fastservice (niveau 4). Lizette is de Fastservice Kanjer vanwege haar inzet en collegialiteit. De jury zag haar als een voorbeeld voor alle medewerkers. Lizette was dit jaar tevens een van de trotse 264 medewerkers die een erkend mbo-diploma behaalde aan de McDonald’s Academy.

 

Danny Witteman

Lizette Theeuwen                     Danny Witteman

MEER WETEN OVER GOED WERKGEVERSCHAP  

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Jo Sempels over McDonald's en duurzaamheid

Meer weten over duurzaamheid bij McDonald's? Ga naar ons online platform 'Meer Weten'
VROUW lezeressen leren over duurzaamheid bij McDonald's
McDonald's transparant over herkomst en kwaliteit tijdens ketenbezoeken voor consumenten

McDonald's introduceert glutenvrij broodje voor burgers
Bezoek aan aardappelleverancier Lamb Weston/Meijer
McDonald's biedt kijkje in keuken tijdens Founder's Day
McDonald's creëert 150 extra leerwerkplekken voor programma Aanpak Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk