U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

Grip op de gehele voedselproductieketen is essentieel

Vorig jaar werden consumenten en de hele voedingssector geconfronteerd met internationale vleesschandalen. Daarbij is zorg uitgesproken over de mate waarin consumenten kunnen vertrouwen op de kwaliteit en veiligheid van vlees en andere voedingsmiddelen. In het daaropvolgende rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid heeft het kabinet recent aangekondigd de controle op vlees sterk aan te scherpen. Met een reeks aan maatregelen wordt de overheid hiermee weer eindverantwoordelijk. Daarmee hoopt zij de veiligheid van vlees in de supermarkten en bij poeliers te garanderen.

McDonald’s hanteert sinds jaar en dag een strikt kwaliteitsmanagementsysteem door de gehele voedselproductieketen in binnen- en buitenland. Zo kunnen wij van al het rundvlees dat wij voor onze Hamburgers gebruiken de herkomst tot de boerderij bepalen. Daar kunnen onze gasten op vertrouwen. In de wereld van vandaag en morgen is geen plaats meer voor bedrijven die geen grip hebben op de voedselproductieketen. Kwaliteitscontroles tot en met in het restaurant. Dat zijn wij aan onszelf en aan onze gasten verplicht.

McDonald’s Nederland neemt op regelmatige basis controleurs, experts, media en consumenten mee in de keten om met eigen ogen te kunnen zien hoe de voedselkwaliteit zo hoog mogelijk wordt geborgd. Ook via het recent vernieuwde Meer Weten Platform (www.mcdonalds.nl/meerweten) biedt McDonald’s gasten en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om vragen te stellen over verschillende onderwerpen, waaronder over de voedselproductieketen, voedselveiligheid en producten die McDonald’s verkoopt. 

 

Grip op de gehele voedselproductieketen is essentieel. McDonald’s schenkt veel aandacht aan de kwaliteit van haar producten. Samen met onze leveranciers en restaurants bouwen we aan voedselvertrouwen. Iedereen kan vertrouwen op de kwaliteit van de producten en ingrediënten van McDonald’s. Ook de Nederlandse overheid.

 

Jo Sempels
Algemeen Directeur McDonald’s Nederland

 

 

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Inleiding
Van melk tot Milk Shake
McDonald’s stimuleert kinderen om meer fruit te eten
McDonald’s meest open over haar broodje Hamburger
Hoe komen die Franse Frietjes zo puntgaaf?
Een voetbaldroom die uitkomt: Hand in hand met Robin van Persie
Staatssecretaris Klijnsma bezoekt McDonald’s Nederland
McDonald’s brengt boek Waardevol Werk uit
McDonald’s medewerkers serveren Moederdagontbijt in alle Ronald McDonald Huizen
Bijna 1 miljoen euro opgehaald voor het Ronald McDonald Kinderfonds met HomeRide
McDonald’s lanceert vernieuwd Meer Weten platform
McDonald’s opent nieuwe restaurants ’En creëert ruim 300 waardevolle banen