U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

McDonald’s lanceert vernieuwd Meer Weten platform

McDonald’s heeft onlangs haar Meer Weten platform geheel vernieuwd. Op dit interactieve online platform kunnen mensen vragen stellen aan McDonald’s en ontvangen zij een persoonlijk antwoord op hun vraag. Ook kan er gezocht worden op eerder gestelde vragen. Op deze manier gaat McDonald’s de dialoog aan over onderwerpen die bij mensen leven. 

De afgelopen maanden is er gewerkt aan het toegankelijker maken van het platform. Het vernieuwde platform bevat veel meer interactieve content in de vorm van video’s en infographics en ook heeft de lay-out een opfrisbeurt gekregen. Op het platform zijn de meest uiteenlopende vragen terug te vinden over bijvoorbeeld de kwaliteit en herkomst van producten die McDonald’s verkoopt, over McDonald’s als werkgever en over milieu- en duurzaamheidsinitiatieven van McDonald’s.

 

 

Een voorbeeld van zo’n vraag komt van Rik uit Deventer. Hij wil weten hoe McDonald’s omgaat met rondslingerend afval. Om te laten zien wat McDonald’s in de praktijk tegen zwerfafval doet, is er naar aanleiding van zijn vraag een video opgenomen waarin Restaurantmanager Danny Witteman laat zien hoe McDonald’s ervoor zorgt dat de omgeving van een restaurant schoon blijft. 

 

Ook is er op het platform een video te vinden over de melkketen van McDonald’s. Telegraaf VROUW lezeres Linda is benieuwd hoe het productieproces van de Milk Shake eruit ziet. In deze video brengt zij een bezoek aan één van de melkveeboeren die melk produceert voor de Milk Shake. Hij laat Linda zien hoe zijn melkkoeien leven en hoe het proces van melk tot Milk Shake eruit ziet. 

 

Het Meer Weten platform wordt continu aangevuld met nieuwe vragen en antwoorden die op toegankelijke wijze worden gepresenteerd en gegeven. Het Meer Weten platform is te vinden via mcdonalds.nl/meerweten.

 

 

 

 

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Inleiding
Grip op de gehele voedselproductieketen is essentieel
Van melk tot Milk Shake
McDonald’s stimuleert kinderen om meer fruit te eten
McDonald’s meest open over haar broodje Hamburger
Hoe komen die Franse Frietjes zo puntgaaf?
Een voetbaldroom die uitkomt: Hand in hand met Robin van Persie
Staatssecretaris Klijnsma bezoekt McDonald’s Nederland
McDonald’s brengt boek Waardevol Werk uit
McDonald’s medewerkers serveren Moederdagontbijt in alle Ronald McDonald Huizen
Bijna 1 miljoen euro opgehaald voor het Ronald McDonald Kinderfonds met HomeRide
McDonald’s opent nieuwe restaurants ’En creëert ruim 300 waardevolle banen