U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

Staatssecretaris Klijnsma bezoekt McDonald’s Nederland

Onlangs bezocht staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het McDonald’s restaurant Amsterdam Muntbergweg. Het bezoek was onderdeel van de kick-off van haar twee weken durende tour door het land in het kader van de Invoeringswet Participatiewet. Tijdens het werkbezoek kreeg de staatssecretaris een rondleiding door de keuken van Floormanager Pamela van Dijk, sprak zij met verschillende medewerkers over hun ervaringen en sprak zij met Algemeen Directeur Jo Sempels over de Participatie- en Quotumwet. 

Als het aan McDonald’s ligt, zou de Quotumwet, als onderdeel van de Participatiewet, niet nodig moeten zijn. Dit omdat het in het DNA van bedrijven moet zitten om arbeidsgehandicapten de mogelijkheid te bieden te werken en zich daarmee verder te ontwikkelen. Het bedrijf roept staatssecretaris Klijnsma echter wel op om ondernemers te ontzorgen op het gebied van wet- en regelgeving bij het in dienst nemen van arbeidsgehandicapten. “Faciliteer bedrijven die zich focussen op de mogelijkheden die arbeidsgehandicapten hebben en help bedrijven om de juiste mensen te vinden om een duurzame match te maken”, aldus Jo Sempels. 

 

McDonald’s sluit zich aan bij de ambitie van de staatssecretaris en het uitgangspunt van de Participatiewet om meer mensen met een arbeidshandicap aan het werk te krijgen. Vooral mensen die nu nog aan de kant staan, moeten meer kansen krijgen op regulier werk of op andere vormen van arbeidsbevorderende participatie. Politiek Den Haag buigt zich op dit moment over de Quotumwet; de wet die ervoor moet gaan zorgen dat er in totaal 125.000 extra banen beschikbaar komen voor mensen die tot de doelgroep van de Participatiewet worden gerekend. 

 

McDonald’s heeft momenteel zo’n 250 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst en stelt zichzelf ten doel om dit aantal jaarlijks met tenminste vijf procent op duurzame wijze te laten toenemen. Duurzaam wil zeggen dat deze medewerkers zich blijvend ontwikkelen, zodat zij nu, maar ook later iets hebben aan de ervaring die zij opdoen bij McDonald’s. 

 

 

 

 

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Inleiding
Grip op de gehele voedselproductieketen is essentieel
Van melk tot Milk Shake
McDonald’s stimuleert kinderen om meer fruit te eten
McDonald’s meest open over haar broodje Hamburger
Hoe komen die Franse Frietjes zo puntgaaf?
Een voetbaldroom die uitkomt: Hand in hand met Robin van Persie
McDonald’s brengt boek Waardevol Werk uit
McDonald’s medewerkers serveren Moederdagontbijt in alle Ronald McDonald Huizen
Bijna 1 miljoen euro opgehaald voor het Ronald McDonald Kinderfonds met HomeRide
McDonald’s lanceert vernieuwd Meer Weten platform
McDonald’s opent nieuwe restaurants ’En creëert ruim 300 waardevolle banen