U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

240 McDonald’s medewerkers halen erkend mbo-diploma aan McDonald’s Academy

Maar liefst 240 McDonald’s medewerkers ontvingen op 27 oktober jl. een erkend mbo-diploma via de McDonald’s Academy; het leerwerktraject van McDonald’s dat medewerkers en managers de mogelijkheid biedt een diploma te halen op mbo-2, 3 en 4 niveau. De McDonald’s Academy is één van de manieren waarop McDonald’s door middel van training en opleiding investeert in de ontwikkeling van haar medewerkers.

De 240 afgestudeerden namen in Utrecht hun diploma in ontvangst. Sinds de start van de opleiding in 2008 hebben al ruim 1400 McDonald’s medewerkers een diploma behaald via het McDonald’s Academy leerwerktraject. Deze studenten werken bij McDonald’s restaurants verspreid over heel het land.

 

De leerwerkopleiding, die wordt verzorgd door SVO vakopleiding food, biedt medewerkers de mogelijkheid om enerzijds relevante praktijkervaring op te doen in het restaurant en anderzijds opleidingen en trainingen op mbo-2, 3 en 4 niveau te volgen. Binnen de opleiding aan de McDonald’s Academy volgen de studenten vakken als kwaliteitszorg, kassabeheer en inkoop & voorraadbeheer, maar ook personeelsmanagement en persoonlijke effectiviteit. McDonald’s medewerkers hebben tevens de mogelijkheid een leerwerktraject op hbo-niveau te volgen, waarmee zij een erkend hbo-diploma kunnen behalen.

 

Marjolein Reijs, HR-director McDonald’s Nederland, benadrukt het belang dat McDonald’s hecht aan de ontwikkeling van haar medewerkers. “Bij McDonald’s vinden we het erg belangrijk om te investeren in onze medewerkers. Veel mensen hebben geen idee van de mogelijkheden die McDonald’s biedt op het gebied van training en opleiding. Met de McDonald’s Academy geven we onze medewerkers de kans om zich naast hun werk verder te ontwikkelen en verder door te groeien binnen ons bedrijf. We zijn er heel erg trots op dat dit jaar wederom weer zoveel medewerkers hun diploma hebben weten te behalen en willen dit succes ook in de toekomst voortzetten.”

 

 

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Inleiding

McDonald’s viert Founder’s Day: gasten ontdekken de wereld achter de Hamburger

McDonald’s restaurant Breukelen geopend; het vijfde nieuwe restaurant dit jaar!

McDonald’s biedt Flair en Ouders van Nu een kijkje achter de schermen

Abdel Mokhtari, van Crewlid tot Restaurant Manager

Renske van Mameren, Franchisenemer in hart en nieren

McDonald’s reikt 100ste McStudiebeurs uit