U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

Abdel Mokhtari, van Crewlid tot Restaurant Manager

 

Bij sommigen leeft het beeld dat er alleen jongeren bij McDonald's werken die slechts kortstondig werkzaam zijn in één van de 240 restaurants. Er zijn echter veel voorbeelden van McDonald's medewerkers die zich sterk hebben ontwikkeld en zijn doorgegroeid binnen het bedrijf. Abdel Mokhtari, Restaurant Manager van McDonald’s restaurant Delfshaven is één van die voorbeelden.

 

Abdel Mokhtari (31), geboren en getogen in Delfshaven, is al vijftien jaar werkzaam bij McDonald's restaurant Rotterdam Schiedamseweg en kan zodoende een échte ambassadeur van het restaurant genoemd worden. Via het McDonald’s Academy leerwerktraject behaalde hij zijn mbo-3 en mbo-4 diploma. 

 

Abdel zegt trots te zijn om bij McDonald's te werken: "Ik ben nu zeven jaar Restaurant Manager. Het hoogtepunt was tot nu toe mijn nominatie voor de Ray Kroc Award, de jaarlijkse prijs voor de beste Restaurant Manager. Daarop ben ik trots, want het geeft aan dat het restaurant onder mijn leiding operationeel goed funtioneert, met tevreden gasten en goede verkoopcijfers."

 

 

In het restaurant aan de Schiedamseweg geeft Abdel dagelijks leiding aan 65 medewerkers van 29 verschillende nationaliteiten. Hoe hij dat doet? "Ik geloof stellig in het stimuleren van mensen. Ik zeg tegen medewerkers: 'We gaan voor de Champions League. Samen de schouders eronder!' Om de teamspirit hoog te houden gaan we elke week samen zaalvoetballen en naar Zumbales."

 

Dat het stimuleren van de Crewleden hem goed afgaat, blijkt wel uit het feit dat er dit jaar tien medewerkers van zijn restaurant, net als hijzelf, het leerwerktraject aan de McDonald's Academy hebben gevolgd en daarmee hun mbo-diploma hebben gehaald. De groei die Abdel heeft doorgemaakt binnen McDonald's gebruikt hij om zijn medewerkers te motiveren. "Die jonge gasten zien mij als voorbeeld. De baas zijn en leidinggeven aan 65 medewerkers, dat willen zij ook." 

 

 

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Inleiding

240 McDonald’s medewerkers halen erkend mbo-diploma aan McDonald’s Academy

McDonald’s viert Founder’s Day: gasten ontdekken de wereld achter de Hamburger

McDonald’s restaurant Breukelen geopend; het vijfde nieuwe restaurant dit jaar!

McDonald’s biedt Flair en Ouders van Nu een kijkje achter de schermen

Renske van Mameren, Franchisenemer in hart en nieren

McDonald’s reikt 100ste McStudiebeurs uit