U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

INLEIDING

Op 28 oktober hebben we ons 240e restaurant geopend in Breukelen, een prachtige mijlpaal. Hier zijn we natuurlijk erg trots op. Waar ik echter nog veel trotser op ben, is het feit dat we met de opening van dit nieuwe restaurant weer ruim 100 nieuwe banen hebben gecreëerd voor mensen uit de lokale omgeving. 100 nieuwe medewerkers, die we welkom heten in de McDonald’s familie. Een grote familie met ruim 17.000 leden, die allemaal een unieke bijdrage leveren aan het bedrijf.

Mensen maken McDonald’s waardevol. Het zijn de medewerkers die betekenis geven aan onze kernwaarden en die onze gasten elke dag van de beste service voorzien. Wie je ook bent, wat je ook doet en waarom je het ook doet: je krijgt bij McDonald’s een kans om je te ontwikkelen. Neem Abdel Mokhtari, die verschillende opleidingen heeft gevolgd met steun van McDonald’s en zo uitgroeide van Crewlid tot Restaurant Manager. Of Renske van Mameren, die zich ontwikkelde van Hostess tot Franchisenemer van 7 restaurants met ruim 600 medewerkers. Zij vindt het belangrijk dat al haar medewerkers, net als zijzelf destijds, de kans krijgen om door te groeien. 

En die kansen bieden we bij McDonald’s ten overvloede. We investeren veel in het opleiden en trainen van onze medewerkers, omdat we het belangrijk vinden iets terug te geven voor hun bijdrage aan McDonald’s.  Iets dat beklijft, dat ook later waardevol kan zijn. De McStudiebeurs en het McDonald’s Academy leerwerktraject zijn hier goede voorbeelden van. De afgelopen maanden hebben we de resultaten van deze initiatieven kunnen zien. In september hebben we de 100e McStudiebeurs uitgereikt, ter waarde van een jaar collegegeld. En in oktober hebben 240 medewerkers via ons McDonald’s Academy leerwerktraject een landelijk erkend mbo-diploma behaald.

 

Oktober stond ook in het teken van Founder’s Day, de dag dat we onze oprichter Ray Kroc herdenken. Dit jaar hebben op Founder’s Day zo’n 50 restaurants hun deuren geopend voor een groot aantal stakeholderrelaties, om meer te laten zien en te vertellen over de wereld achter de Hamburger. Daarnaast hebben we wederom diverse ketenbezoeken naar onze leveranciers georganiseerd om meer inzicht te geven in onze productieketen, voedselveiligheid en voedselkwaliteit.

 

In deze nieuwsbrief kunt u uitgebreid over deze initiatieven lezen.

                               

Jo Sempels        
Algemeen Directeur McDonald’s Nederland

 

 

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Inleiding

De nieuwe allergenenwet: Wat doet McDonald's?

Yvon Jaspers trapt donatiecampagne Ronald McDonald Kinderfonds af 

Ronald McDonald huis: 'Houvast in een heftige periode'

"Het familiegevoel is er nog steeds, bij alle vijfhonderd medewerkers" 

McDonald's opent restaurant Rijswijk Plaspoelpolder

Iets teruggeven aan de maatschappij