U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

McDonald’s biedt Flair en Ouders van Nu een kijkje achter de schermen 

Bij McDonald’s staan voedselveiligheid en de kwaliteit van onze producten hoog in het vaandel. Daarom vinden we het belangrijk om transparant te zijn over de voedselketen. Regelmatig geven wij consumenten, media en andere stakeholders de mogelijkheid om zelf achter de schermen te komen kijken door middel van een ketenbezoek. Zo zijn er de afgelopen tijd journalisten van de tijdschriften Flair en Ouders van Nu uitgenodigd om een kijkje te nemen in de keten. De deelnemers gingen mee op bezoek naar verschillende leveranciers en kregen inzicht in het hele productieproces van het land tot in het McDonald’s restaurant.

De Flair-journalisten reisden af naar Friesland om in Koudum de boerderij van Anton Stokman te bezoeken, één van de 16.000 melkveehouders die melk levert voor de ijs- en Milk Shake mix voor de ijsjes en Milk Shakes van McDonald’s. De melkveehouderij van Stokman is één van de Europese ‘Flagship Farms’ van McDonald’s. Bij deze Flagship Farms zijn boeren betrokken die op een vooruitstrevende en duurzame wijze hun bedrijf runnen. Het doel is dat deze boeren hun duurzame landbouwmethoden delen met de andere leveranciers van McDonald’s, zodat deze werkwijze wordt gestimuleerd binnen het netwerk.

Journalisten van Ouders van Nu  namen een kritische blik achter de schermen en ontdekten het geheim van de Hamburger van McDonald’s. Zij gingen op bezoek bij OSI Food Solutions in Günzburg, Duitsland. Hier worden de rundvleesburgers gemaakt en vinden maar liefst 45 kwaliteitscontroles plaats. Voorafgaand aan de rondleiding door de fabriek ontdekten de journalisten dat er voor de rundvleesburger van McDonald’s 100% rundvlees wordt gebruikt. Hele stukken rundvlees van de voorste delen van de koe en de flanken. Daar wordt niets aan toegevoegd. Alleen een snufje peper en zout na bereiding op de grill in het restaurant. Ze verbaasden zich over het borgen van voedselveiligheid gedurende het proces en de mogelijkheid om te herleiden van welke boerderij het rundvlees afkomstig is en waar het vlees is verwerkt. De ervaringen van de journalisten worden gedeeld in artikelen in diverse magazines en online.

 

Meer informatie over de melk- en rundvleesketen vindt u op www.mcdonalds.nl/meerweten

 

 

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Inleiding

240 McDonald’s medewerkers halen erkend mbo-diploma aan McDonald’s Academy

McDonald’s viert Founder’s Day: gasten ontdekken de wereld achter de Hamburger

McDonald’s restaurant Breukelen geopend; het vijfde nieuwe restaurant dit jaar!

Abdel Mokhtari, van Crewlid tot Restaurant Manager

Renske van Mameren, Franchisenemer in hart en nieren

McDonald’s reikt 100ste McStudiebeurs uit