U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

McDonald’s viert Founder’s Day: gasten ontdekken de wereld achter de Hamburger

 

Vrijdag 3 oktober openden meer dan 50 McDonald’s restaurants hun deuren en gaven genodigden letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken. Dit gebeurde in het kader van Founder’s Day, de dag waarop McDonald’s wereldwijd de geboortedag van haar oprichter Ray Kroc viert. Dit jaar stond Founder’s Day in het teken van de kwaliteit en herkomst van de ingrediënten en producten van McDonald’s.

In meer dan 50 restaurants vertelden Franchisenemers en Restaurant Managers over de herkomst van onze ingrediënten en de kwaliteit van de producten die McDonald’s verkoopt. Voor McDonald’s is het immers van belang de constante kwaliteit op grote schaal te waarborgen.

 

 

Aan de hand van onze iconen, de Big Mac en Franse Frietjes, werd inzichtelijk gemaakt hoeveel aandacht er in de hele keten is voor kwaliteit en voedselveiligheid. En dat niet alleen op lokaal niveau, maar op grote schaal, in heel Nederland. Dat kwaliteit een speerpunt is van de gehele keten, ondersteunde Kwaliteitsmanager Sjoerd Reijne van Lamb Weston bij een van de restaurants, met zijn verhaal over de kwaliteit en herkomst van de Franse Frietjes. Lamb Weston is leverancier van de Franse Frietjes. De Frietjes worden gemaakt van een speciaal aardappelras, de Innovator, uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Per uur produceert Lamb Weston 5 miljoen Frietjes voor McDonald’s.

 

Debbie de Wagenaar, director Corporate Communications, legt uit waarom Founder’s Day zo belangrijk is voor McDonald’s. “Velen hebben geen idee hoeveel zorg en aandacht McDonald’s aan de kwaliteit van haar producten en ingrediënten besteedt; niet alleen in het restaurant, maar in de hele keten. Met een kijkje in de keuken openen we de wereld achter de Hamburger. Founder’s Day is een mooi moment om vele van onze relaties dit inzicht te geven. En de enthousiaste reacties na afloop spreken boekdelen”, aldus Debbie de Wagenaar.

 

 

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Inleiding

240 McDonald’s medewerkers halen erkend mbo-diploma aan McDonald’s Academy

McDonald’s restaurant Breukelen geopend; het vijfde nieuwe restaurant dit jaar!

McDonald’s biedt Flair en Ouders van Nu een kijkje achter de schermen

Abdel Mokhtari, van Crewlid tot Restaurant Manager

Renske van Mameren, Franchisenemer in hart en nieren

McDonald’s reikt 100ste McStudiebeurs uit