U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

Renske van Mameren, Franchisenemer in hart en nieren

 

Toen zoon Kenneth naar de basisschool ging, begon het bij Renske van Mameren te kriebelen om weer aan het werk te gaan. Via een uitzendbureau kwam ze als Hostess bij McDonald's terecht. Daar bedacht ze haar eerste marketingactie en ruim een jaar later opende ze haar eerste eigen restaurant. Nu is Renske Franchisenemer van zeven McDonald's restaurants.

 

Als Franchisenemer van de McDonald's restaurants Tiel, Waalwijk, Vuren, Meerkerk, Gorinchem, Oosterhout en Oosterhout West Stad heeft Renske van Mameren in drukke maanden meer dan 600 medewerkers in dienst. Ze vindt het belangrijk dat zij allemaal, net als zijzelf destijds, de kans krijgen om door te groeien. "Ook de mensen die onder aan de ladder beginnen," aldus Renske. "Zo heb ik bij McDonald's allerlei cursussen gevolgd, van Management Trainee tot Restaurant Manager en ontdekte ik dat ik graag zelf een zaak wilde beginnen.”

 

 

Bij het aannemen van nieuwe medewerkers gaat ze op zoek naar kandidaten 'met ketchup in het bloed'. "Dat heb je of dat heb je niet, en vaak zie ik dat al meteen bij het kennismakingsgesprek.” Maar ze is ook bereid om mensen als het moet een tweede of derde kans te geven, zeker als ze verlegen zijn. “Toen ik het restaurant in Meerkerk begon, had ik veel met herintreders te maken. Huisvrouwen, die na een tijdje steeds mondiger werden. Als dat gebeurde, dacht ik: eindelijk zijn ze uit hun schulp gekropen. Nu zijn deze herintreders voor veel jonge medewerkers juist een rolmodel."

 

Deze houding leverde Renske in 2010 de Golden Arch Award op. De hoogste onderscheiding voor een Franchisenemer binnen de McDonald's organisatie. "Maar eigenlijk hebben we die prijs met zijn allen gewonnen”, reageert ze nuchter. "Het is mijn ambitie om de zaken goed draaiende te houden en de medewerkers tevreden. Mijn management weet precies wat ik van ze verwacht en hoe ik het graag wil hebben. Het is fijn om te weten dat mijn restaurants altijd in goede handen zijn.” 

 

 

 

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Inleiding

240 McDonald’s medewerkers halen erkend mbo-diploma aan McDonald’s Academy

McDonald’s viert Founder’s Day: gasten ontdekken de wereld achter de Hamburger

McDonald’s restaurant Breukelen geopend; het vijfde nieuwe restaurant dit jaar!

McDonald’s biedt Flair en Ouders van Nu een kijkje achter de schermen

Abdel Mokhtari, van Crewlid tot Restaurant Manager

McDonald’s reikt 100ste McStudiebeurs uit