U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

“HET FAMILIEGEVOEL IS ER NOG STEEDS, BIJ ALLE VIJFHONDERD MEDEWERKERS”

Sjoerd-Jan Feenstra is Franchisenemer van vijf McDonald’s restaurants in het noordoosten van ons land. Vier nam hij over van vader Ron, één opende hij zelf: Kampen. Dit jaar won Sjoerd-Jan de Golden Arch Award, de hoogste internationale onderscheiding voor een McDonald’s Franchisenemer. Hij ontving de prestigieuze prijs voor zijn lokale inzet en betrokkenheid, onder meer voor het Ronald McDonald Kinderfonds. 

Sjoerd-Jan staat in Zwolle en omgeving bekend om zijn passie, enthousiasme en gedrevenheid. Niet alleen voor zijn vijf restaurants, maar ook voor zijn bestuurswerk voor het Ronald McDonald Kinderfonds. “Tastbaarheid is onbetaalbaar en bij het Kinderfonds zie je direct wat er met een donatie gebeurt. Mijn Supervisor Jeordy Jansen heeft vanwege een ziek zoontje in een Ronald McDonald Huis gelogeerd. Ons team haalt mede daarom veel geld op voor het Ronald McDonald Kinderfonds.” Daarnaast steunt Sjoerd-Jan met zijn restaurants ook andere goede doelen zoals Make a Wish, Stichting de Opkikker en Intermezzo. “Het is ontroerend om te zien dat een bezoekje aan een van onze restaurants een ziek kindje voor even kan laten stralen.” 

 

80.000 gasten 
De 35-jarige Sjoerd-Jan begon in 2002 als Management Trainee in een van de McDonald’s restaurants van zijn vader. “Ik wilde ervaring opdoen, maar had niet de intentie om hem op te volgen. Dat veranderde na een aantal jaren, toen mijn vader aangaf rond zijn 65e jaar te willen stoppen. Zo heb ik na toestemming van McDonald’s Nederland in 2007 mijn eerste zaak gekocht en later de overige drie restaurants overgenomen. In 2010 opende ik mijn eerste eigen McDonald’s restaurant in Kampen. Wekelijks komen er zo’n 80.000 gasten in onze vijf restaurants. Het familiegevoel is er nog steeds, bij alle vijfhonderd medewerkers.”

 

Samenwerking Deltion College in Zwolle: McDonald's Management Class
Sjoerd-Jan besteedt veel aandacht aan de opleiding van ‘zijn’ mensen. “Niemand staat hier stil. We doen er alles aan om onze mensen een stapje hoger te krijgen.” Tegelijkertijd beseft hij dat het belangrijk is zo vroeg mogelijk goed personeel binnen te halen. “Medewerkers kunnen via het McDonald’s Academy leerwerktraject een landelijk erkend mbo diploma halen, op die manier stimuleren we onze medewerkers zich verder te ontwikkelen.”

 

Daarnaast heeft Sjoerd-Jan een speciale samenwerking opgezet: “Met McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle zijn we onlangs een samenwerking aangegaan met Deltion College in Zwolle, afdeling Horeca (mbo). Studenten die daar de horecaopleiding Manager/Ondernemer Horeca volgen, hebben de mogelijkheid om te kiezen voor de McDonald's Management Class. In dit aparte opleidingstraject krijgen studenten een kijkje in de keuken van McDonald's en worden ze via hun praktijkdagen en bijbaan bij McDonald's al vroegtijdig opgeleid tot Manager. Door hun opgedane ervaring bij een grote organisatie als McDonald's kunnen zij na hun opleiding direct aan de slag in een managementfunctie bij McDonald's óf daarbuiten. Het mes snijdt dus aan twee kanten: de student gaat van school met brede praktijkervaring op het gebied van management en wij sporen al vroegtijdig managementtalent op. Bij het succesvol afronden van de opleiding is er voor de student ook de mogelijkheid om zijn of haar carrière voor te zetten bij McDonald's met een vaste baan of vervolgopleiding.”

 

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Inleiding

Yvon Jaspers start donatiecampagne Ronald McDonald Kinderfonds 

De nieuwe allergenenwet: Wat doet McDonald's?

Ronald McDonald huis: 'Houvast in een heftige periode'

Zesde nieuwe McDonald's restaurant voor kerst geopend

Iets teruggeven aan de maatschappij