U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

Iets teruggeven aan de maatschappij

Lourens de Boer is een Restaurant Manager met hart voor de zaak en iemand die graag zijn hart laat spreken. In dit artikel vertelt Lourens over ‘zijn’ Groningse restaurant,  over persoonlijke groei en het betrekken van medewerkers bij goede doelen. 

 

Voor Lourens, Restaurant Manager van McDonald’s restaurant Groningen Hoensdiep, was het eigenlijk geen vraag: De lts afmaken of fulltime bij McDonald’s aan de slag. “Het was meteen het laatste, want ik vond de horeca veel leuker dan de techniek. Ik heb m’n lts-diploma later nog wel gehaald, maar het was al snel duidelijk dat ik verder wilde in het restaurant. Ik was geen studiewonder, maar toch heb ik bij McDonald’s geleerd om te léren. Ik moest in de loop der jaren in het leerwerktraject McDonald’s Academy flink aan de bak, maar het behalen van erkende mbo-diploma’s was nodig om mijn huidige functie van Restaurant Manager te bereiken.”

 

Persoonlijke vorming

Voor Lourens is de opleiding belangrijk geweest voor zijn ontwikkeling. “Het is leren op twee niveaus. Aan de ene kant leer je doelgericht en resultaatgericht denken en werken, op elk detail letter. Daarnaast zorgen het werk en de opleidingen bij McDonald’s voor je persoonlijke vorming. Je krijgt verantwoordelijkheidsgevoel, maar ook maatschappelijk besef. Bij McDonald’s leer je bijvoorbeeld dat je alleen als team iets kunt betekenen. Ook voor andere mensen. Wij zijn in Groningen actief voor goede doelen, voor zowel het Ronald McDonald Kinderfonds als voor Kids United. Een regionaal goed doel dat kinderen en jongeren met een beperking stimuleert om te gaan voetballen. De vier McDonald’s restaurants in Groningen steunen het initiatief van harte: is er een actie, dan helpen we mee.”

 

Iets teruggeven

Lourens deelt het enthousiasme dat McDonald’s heeft voor het teruggeven aan de maatschappij en maakt op zijn beurt zijn medewerkers enthousiast voor de goede doelen waar het restaurant zich voor inzet. “Ze snappen dat wij verantwoordelijkheden naar de samenleving hebben. Medewerkers doen graag mee met speciale acties voor goede doelen. Ook vind ik het belangrijk dat we als restaurant een opvoedende rol hebben naar onze jongste medewerkers. We brengen ze normen en waarden bij, praten over het belang van respect voor collega’s, gasten, de medemens. Ouders laten mij weten dat ze dat waarderen en dat ze zien dat hun kind anders thuiskomt, anders naar dingen kijkt. ‘Mijn zoon met twee woorden laten spreken, hoe bestaat het’, zei een moeder eens. Dat vind ik geweldig om te horen.”

 

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Inleiding

Yvon Jaspers start donatiecampagne Ronald McDonald Kinderfonds 

De nieuwe allergenenwet: Wat doet McDonald's?

Ronald McDonald huis: 'Houvast in een heftige periode'

"Het familiegevoel is er nog steeds, bij alle vijfhonderd medewerkers" 

Zesde nieuwe McDonald's restaurant voor kerst geopend