U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

INLEIDING

In de decembermaand vinden we het extra belangrijk om samen te zijn met familie. Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om de feestdagen samen met familie door te brengen. Helaas is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Voor zieke kinderen in het ziekenhuis zijn de feestdagen juist vaak erg moeilijk. Met al onze familierestaurants weten wij als geen ander hoe belangrijk het is dat ouders en kinderen dit soort bijzondere momenten met elkaar kunnen delen. Daarom organiseren wij ieder jaar in december een landelijke donatiecampagne voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Wij vragen onze gasten om deze maand 50 cent te doneren voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Zo kunnen ouders in een Ronald McDonald Huis dichtbij hun zieke kind verblijven en – net als thuis – een verhaaltje voorlezen voor het slapengaan.

McDonald’s is sinds 1982 verbonden met het Ronald McDonald Kinderfonds. Iets waar ik bijzonder trots op ben. Als partner zetten we ons op verschillende manieren in voor het goede doel. Zo organiseren we jaarlijks een Moederdagontbijt, zitten onze Franchisenemers in het bestuur van de Ronald McDonald Huizen en doneren we ieder jaar een deel van onze omzet. Ook in december dragen wij een steentje bij. Dit jaar hebben we een voorleesboekje laten maken, waarin wordt uitgelegd wat verblijven in een Ronald McDonald Huis precies inhoudt en waarom de Huizen belangrijk en onmisbaar zijn. In deze nieuwsbrief vertellen we u meer over deze bijzondere campagne. Ook laten we een gezin aan het woord dat in een van de Huizen verbleef en vertellen twee van onze medewerkers over hun betrokkenheid bij het Ronald McDonald Kinderfonds.

 

Daarnaast besteden we in deze nieuwsbrief aandacht aan een aantal actuele ontwikkelingen. Zo kunt u meer lezen over hoe wij onze medewerkers én gasten informeren over allergenen en voedingswaarden, naar aanleiding van de veranderde allergenenwetgeving. Onze gasten kunnen nu nóg eenvoudiger allergeneninformatie van onze producten opvragen. Een noodzakelijke, en wat ons betreft zeer belangrijke stap vooruit. Het helpt onze gasten om nog beter dan voorheen een goed geïnformeerde keuze te maken. Ook leest u in deze nieuwsbrief meer over de opening van ons 241ste restaurant in Rijswijk en blikken wij met u terug op de opening van zes prachtige nieuwe McDonald’s restaurants het afgelopen jaar.

 

Graag wens ik u via deze weg namens alle medewerkers van McDonald’s Nederland prettige feestdagen en al het goede voor 2015. Ook in 2015 houden wij u uiteraard op de hoogte van onze actuele initiatieven.

 

Jo Sempels
Algemeen Directeur McDonald’s Nederland

 

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Yvon Jaspers start donatiecampagne Ronald McDonald Kinderfonds 

De nieuwe allergenenwet: Wat doet McDonald's?

Ronald McDonald huis: 'Houvast in een heftige periode'

"Het familiegevoel is er nog steeds, bij alle vijfhonderd medewerkers" 

Zesde nieuwe McDonald's restaurant voor kerst geopend

Iets teruggeven aan de maatschappij