U bent hier

Nieuwsbrief McDonald's Nederland

Yvon Jaspers start donatiecampagne Ronald McDonald Kinderfonds 

De jaarlijkse donatiecampagne voor het Ronald McDonald Kinderfonds is 9 december gestart bij McDonald’s met een bijzondere voorleesochtend. In een volledig omgetoverd McDonald’s restaurant las Yvon Jaspers ‘s ochtends voor uit een speciaal voor de campagne geschreven kinderboekje. McDonald’s vraagt haar gasten om in de decembermaand 50 cent bij hun bestelling te doneren. 

Als ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, maar zeker ook als moeder, weet Yvon Jaspers hoe belangrijk het is dat ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. “Juist in zware tijden is samen zijn en ’s avonds gewoon een verhaaltje voor kunnen lezen het allerbelangrijkst,” vertelt Yvon Jaspers. “Daarom roep ik iedereen op een donatie te doen, zodat het Ronald McDonald Kinderfonds nog meer gezinnen een tijdelijk thuis kan geven. Iedere donatie telt.” 

 

McDonald’s is sinds 1982 de betrokken partner van het Ronald McDonald Kinderfonds. “Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat families speciale momenten met elkaar delen. Daarom vragen we in deze decembermaand met een landelijke donatiecampagne onze gasten om bij hun bestelling 0,50 cent aan het Ronald McDonald Kinderfonds te doneren. Zo kunnen ouders in een Ronald McDonald Huis dicht bij hun zieke kind verblijven en - net als thuis - voor het slapen gaan een welterustenverhaaltje voorlezen,” aldus Debbie de Wagenaar, directielid van McDonald’s Nederland. “Wij zetten onze schouders eronder en roepen onze gasten op om samen met ons een prachtig bedrag voor het Ronald McDonald Kinderfonds bijeen te brengen.” 

 

‘Tim gaat logeren’

Tijdens de voorleesochtend op 9 december las Yvon Jaspers voor uit het nieuwe kinderboek ‘Tim gaat logeren’. Een herkenbaar verhaal over het verblijf van een gezin in een Ronald McDonald Huis. Het verhaal van Tim en zijn zieke zusje Marloes laat zien wat kinderen op zo’n moment meemaken en waarom het werk van het Ronald McDonald Kinderfonds onmisbaar is. Het kinderboekje is een geschenk van McDonald’s Nederland aan het Ronald McDonald Kinderfonds en de gezinnen die in alle Ronald McDonald Huizen verblijven. 

 

Donatiecampagne

Jaarlijks organiseert McDonald’s in de decembermaand de donatiecampagne, waarin McDonald’s gasten aanspoort een donatie te doen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit jaar loopt de donatiecampagne van 9 tot en met 29 december in alle McDonald’s restaurants in Nederland.

 

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

Inleiding

De nieuwe allergenenwet: Wat doet McDonald's?

Ronald McDonald huis: 'Houvast in een heftige periode'

"Het familiegevoel is er nog steeds, bij alle vijfhonderd medewerkers" 

Zesde nieuwe McDonald's restaurant voor kerst geopend

Iets teruggeven aan de maatschappij