U bent hier

GESCHIEDENIS

Het begin van McDonald’s

In 1954 bezoekt Ray Kroc, verkoper van milkshakemachines, het hamburgerrestaurant van de broers McDonald in Californië. Hij is onder de indruk van de snelle service en hoge kwaliteit. Omdat hij het gevoel heeft dat dit nieuwe type restaurant veel mensen aanspreekt, sluit Ray Kroc een contract met de broers. Hij neemt daarmee het recht over om hun restaurantformule verder te ontwikkelen. Op 15 april 1955 opent Kroc zijn eerste McDonald’s restaurant in Des Plaines, Illinois.

Nederland krijgt zijn eerste McDonald’s restaurant in 1971, in Zaandam. Dit is tegelijkertijd het eerste McDonald’s restaurant op het Europese vasteland.
Naast de Hamburger staan ook Appelmoes, de McKroket, Kip Superbout en zelfs erwtensoep op het menu. Aardappels voor de Franse Frietjes werden nog met de hand geschild.

Inmiddels zijn er 236 McDonald’s restaurants in Nederland. Het menu is in de loop der jaren voortdurend aangepast aan de wensen van de gasten. Maar de formule is steeds hetzelfde gebleven: een vriendelijke en snelle bediening, producten van hoge kwaliteit, een brandschoon restaurant en een aantrekkelijke prijs.