U bent hier

SLA

De slasoorten die wij gebruiken voor onze salades komen over het algemeen in de zomer uit Nederland en in de winter uit Spanje. Ze worden geteeld in de volle grond, dat wil zeggen, buiten, op het land. Alle McDonald’s salades worden dagvers gemaakt in Nederland met de grootste kwaliteitszorg en onder de hoogste hygiëne standaarden. Bovendien zijn alle slasoorten vrij van kunstmatige kleurstoffen, smaakversterkers of bewaarmiddelen. Zo weten we zeker dat elke salade lekker is en aan de verwachtingen voldoet.

EEN GEHEEL EIGEN RECPTUUR

Al onze salades kennen hun eigen unieke receptuur met verschillende ingrediënten. Voor ieder moment is een smakelijke salade, met keuze uit twee klassieke maaltijdsalades: Caesar Salad, Niçoise Salad en een kleinere Side Salad.

V.l.n.r..: Caesar Salad, Niçoise Salad en een kleinere Side Salad.
 

De Caesar Salad heeft een basis van Romeinse sla en IJsbergsla en heeft extra’s als gegrilde kip, cherrytomaatjes, Granakaas en bieslook. Voor de visliefhebbers is er de Niçoise Salad, een salade met onder andere tonijn, sperziebonen, rode ui, olijven, minikrieltjes, vrije uitloop ei, olijven, Lollo Rosso en IJsbergsla. En wie bij zijn maaltijd een frisse bite wil, kan altijd de Side Salad bestellen met onder meer Lollo Biondo, Lollo Rosso, Veldsla, IJsbergsla, gele wortel, rode biet en cherrytomaatjes. Bij alle salades wordt los een bijpassende dressing geserveerd. 

WIST JE DAT…

•    McDonald’s Nederland sinds 1988 salades in het assortiment heeft? 

•    Sla voor 90% uit water bestaat en caloriearm is? Sla bevat gemiddeld maar zo’n 7 kcal per 100 gram!

•    De naam Caesar Salad niet van Julius Caesar komt, maar van Caesar Cardini, een Italiaanse chef-kok die werkte in de Verenigde Staten en daar de Caesar Salad heeft bedacht?

•    De tonijn in de Niçoise Salade volgens de meest duurzame methode is gevangen? Zij dragen dan ook niet voor niets het MSC-keurmerk voor duurzame visserij.