U bent hier

OVER McDONALD'S

ARCHIEF PERSBERICHTEN

Restaurant Manager McDonald’s Maasbree zingt zich naar wereldwijde finale Voice of McDonald’s

 

Daniel Beddingfield onder de indruk van Roger Corneille’s vertolking

Amsterdam, 11 december 2009 - Roger Corneille, Restaurant Manager van McDonald’s restaurant Maasbree, heeft ruim 10.000 kandidaten achter zich gelaten in de wereldwijde zangwedstrijd Voice of McDonald’s. Voice of McDonald’s is een van de initiatieven om medewerkers te stimuleren hun dromen waar te maken. Corneilles vertolking van ‘If you're not the one’ bracht hem de felbegeerde finaleplek én de complimenten van Daniel Beddingfield zelf. Samen met 11 medefinalisten zal hij in april 2010 in Orlando, Florida met zijn performance strijden voor de hoofdprijs: 25.000 dollar.

Voice of McDonald’s is een zangcompetitie voor alle McDonald’s medewerkers. Ruim 10.000 getalenteerde zangers stuurden dit jaar een filmpje naar de internationale jury. Rogers vertolking van Marvin Gaye’s ’ What’s going on’ bleek goed voor een van de 30 halve finaleplaatsen. Zijn versie van Daniel Beddingfields ‘If you're not the one’  bezorgde hem zelfs een felbegeerde plek in de finale. Niet alleen de jury was onder de indruk van zijn gouden stem. Ook Beddingfield zelf steunde Roger via Twitter en YouTube en nam zelfs contact op met McDonald’s om de volledige versie van de cover te verkrijgen. Naast de stemmen van de jury heeft Roger voldoende stemmen ontvangen via de internationale votingsite en heeft hij een uitzonderlijk aantal views op YouTube gehad.

Overdonderd

Roger is sinds 1986 werkzaam bij McDonald’s. Sinds 10 jaar is hij Restaurant Manager in Maasbree. Muziek, en dan met name soul, is zijn grote passie. Afgelopen dinsdag werd hij in zijn restaurant verrast met de mededeling dat zijn droom werkelijkheid wordt: de finaleplaats in Orlando, Florida. “Ik werd met een smoesje naar de counter gestuurd. Daar zag ik algemeen directeur Jo Sempels en HR-director Marjolein Reijs staan. Zij vertelden mij het geweldige nieuws. Mijn eerste reactie was ‘Dit kán niet!’ Ik was helemaal overdonderd en ook nu ben ik er nog steeds beduusd van. Ik heb hier natuurlijk heel erg op gehoopt, maar kan het eigenlijk nog steeds niet geloven. Dat McDonald’s me gedurende deze hele periode heeft gesteund en mij ook richting finale op alle fronten helpt, daar ben ik ontzettend dankbaar voor.”

Trots op Roger

Marjolein Reijs, HR-director Nederland: “Wij stimuleren onze medewerkers altijd om het beste uit zichzelf te halen. Hun persoonlijke ontwikkeling staat centraal. En dat hoeft dus niet altijd direct werkgerelateerd te zijn, zoals blijkt uit Voice of McDonald’s. Roger is een prachtig voorbeeld van iemand die zijn talent ontplooit en we zijn dan ook erg trots op hem. Wij waren al overtuigd van zijn unieke zangtalent. Maar ook de jury en Daniel Beddingfield zelf bleken diep onder de indruk te zijn. De voorbereidingen op de finale zijn in volle gang. Vanuit McDonald’s wordt Roger intensief begeleid bij de keuze voor een nummer en de uiteindelijke presentatie. Wat ons betreft verdient Roger dus een glanzende overwinning in de finale in Orlando volgend jaar.”

McDonald’s als werkgever

Bij McDonald’s werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van haar belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald’s ervoor dat medewerkers door kunnen groeien naar managementfuncties. In dit kader opende McDonald’s onlangs de McDonald’s Academy, waarmee medewerkers een officieel mbo-diploma kunnen behalen. Ook Roger volgt een opleiding aan de McDonald’s Academy op mbo 4+-niveau. 

2009-12-11 00:00:00

Restaurant Manager uit Maasbree dringt door tot halve finale wereldwijde zangwedstrijd McDonald’s

 

Amsterdam, 9 november 2009 – Roger Corneille, Restaurant Manager van McDonald’s restaurant Maasbree, zit in de halve finale van McDonald’s wereldwijde zangwedstrijd Voice of McDonald’s. Dit is een van de initiatieven waarmee McDonald’s medewerkers stimuleert om het beste uit zichzelf te halen. Maar liefst 10.000 kandidaten hebben meegedaan aan de eerste ronde van de zangcompetitie. Daaruit zijn 30 kandidaten geselecteerd, onder wie de 41-jarige Roger, afkomstig uit Deurne.

Voice of McDonald’s is een zangcompetitie voor alle McDonald’s medewerkers. De finale vindt plaats in april 2010, tijdens een wereldwijde McDonald’s conventie in Orlando, Florida. De winnaar ontvangt $ 25.000,-. Bij de eerste ronde moesten kandidaten een filmpje met hun zangkunsten opsturen naar de internationale jury. Roger maakte indruk met zijn vertolking van het Marvin Gaye-nummer ‘What’s going on’. Hij strijdt nu met 30 collega’s om een van de twaalf finaleplekken. Met een nieuwe song en bijbehorende clip moet hij zo veel mogelijk stemmen zien te verzamelen via www.mcdonalds.com/voice. Van 11 november tot 4 december kan er door iedereen (zo vaak je wilt) gestemd worden. Daarnaast worden de song en de clip ook beoordeeld door een professionele jury.

Beduusd

Roger werkt al sinds 1986 bij McDonald’s. Hij begon tijdens zijn studie als parttimer en is nu alweer 10 jaar Restaurant Manager in Maasbree. Roger maakt al muziek sinds zijn tienerjaren. Hij speelt gitaar en zingt in drie bandjes. “Ik vind het helemaal geweldig dat McDonald’s deze kans biedt”, aldus Roger. “Muziek is mijn passie. Als ik optreed, vergeet ik al het andere om me heen. Ik hou vooral van soulmuziek. Artiesten die mij inspireren zijn: Boris, Waylon, Alain Clark, Donny Hathaway, Marvin Gaye en Otis Redding. Ik heb me wel eens afgevraagd hoe het leven als artiest zou zijn, McDonald’s maakt deze droom nu een klein beetje waar. Ik ben nog steeds beduusd van wat er allemaal met me gebeurd.”

Persoonlijke ontwikkeling

“We stimuleren onze medewerkers altijd om het beste uit zichzelf te halen”, aldus Marjolein Reijs, Director HR bij McDonald’s Nederland. “Iedereen krijgt de kans zich te ontwikkelen en door te groeien. Voice of McDonald’s is een van de initiatieven waarmee we de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers stimuleren. We zijn er bijzonder trots op dat Roger nu is doorgedrongen tot de halve finale. Met zijn talent verdient hij een plaats in de finale. Ik hoop dan ook dat iedereen zijn videoclip bekijkt en voor 4 december zijn stem op hem uitbrengt.”

McDonald’s als werkgever

Bij McDonald’s in Nederland werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel medewerkers hebben bij McDonald’s hun eerste baan, McDonald’s ziet training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers dan ook als een van haar belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald’s ervoor dat medewerkers door kunnen groeien naar managementfuncties. In dit kader opende McDonald’s onlangs de McDonald’s Academy, waarmee een officieel mbo-diploma behaalt kan worden. Ook Roger volgt een opleiding aan de McDonald’s Academy op mbo 4+ niveau.


Noot voor de redactie (niet ter publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met McDonald’s Nederland B.V., afdeling Communicatie, telefoon: (020) 564 27 61.

 

2009-11-09 00:00:00

Eerste mbo-diploma’s McDonald’s Academy uitgereikt aan Noord-Limburgers

 

McDonald’s medewerkers hebben pilot-opleiding succesvol afgerond

Amsterdam, 21 oktober 2009 – Afgelopen maandag zijn de eerste McDonald’s Academy diploma’s officieel uitgereikt aan 7 medewerkers van McDonald’s die allemaal werkzaam zijn bij McDonald’s vestigingen in Noord-Limburg. De studenten die hun mbo-diploma hebben ontvangen, hebben meegedaan aan de pilot van de McDonald’s Academy. Een uniek, eigen opleidingstraject voor McDonald’s medewerkers. Terwijl ze werken, krijgen ze een opleiding die op hun taken is toegespitst. Door daarnaast nog extra vakken te volgen, is het mogelijk een landelijk erkend mbo-diploma te behalen. De McDonald’s Academy dat onlangs landelijk van start is gegaan, is een volgende stap in het streven van McDonald’s om in de regio het beste en grootste opleidingsbedrijf in de branche te worden. De McDonald’s Academy vormt een uniek systeem binnen de horeca- en retailbranche.

39 studenten van McDonald’s Noord-Limburg zijn in 2008 aan het eerste jaar van de McDonald’s Academy begonnen. Zij combineren hun werk bij McDonald’s met een fastservice-opleiding op mbo-niveau 2, 3, 4 of 4+. De 7 studenten die maandag hun diploma in ontvangst mochten nemen, hebben meegedaan aan de pilot van de McDonald’s Academy. Zij werken bij McDonald’s Venlo-Centrum, Venlo-Europaplein, Venray en Maasbree.

Combinatie van praktijk en theorie

Medewerkers van McDonald’s krijgen terwijl ze werken op hun taken toegespitste training en opleiding. Door daarnaast nog extra vakken te volgen, is het mogelijk na een succesvolle afronding van de opleiding een landelijk erkend mbo-diploma te behalen. De McDonald’s Academy is een initiatief van McDonald’s, het Fastservice Opleidingscentrum en SVO en is volledig gericht op de McDonald’s organisatie. Bij elke opleiding doen medewerkers praktijkkennis op tijdens hun werk en volgen ze daarnaast theorielessen die worden verzorgd door ervaren trainers van McDonald’s en het Fastservice Opleidingscentrum. Deze trainers zijn bekend met de McDonald’s praktijk.

“Vanaf het begin stond ik volledig achter de plannen voor de McDonald’s Academy”, zegt Frank Faassen, de Franchisenemer van McDonald’s Noord Limburg.”Voor mijn organisatie is het uniek dat we veel studenten In-Company opleiden. Dit betekent dat de studenten de theorielessen in hun eigen restaurant volgen en dat deze lessen worden gegeven door Michel Hornix, onze eigen trainer. Michel is sinds 8 jaar restaurantmanager bij McDonald’s in Kessel en combineert deze baan met het geven van lessen aan onze studenten. De deelnemers zijn razend enthousiast en bij de diploma uitreiking in Amersfoort waren zij, Michel en ik apetrots. Het is prachtig om te zien hoe medewerkers opbloeien als je ze de kans geeft om het beste uit zichzelf te halen.”

“Slimme weg naar een officieel diploma”

“Wij bieden onze medewerkers graag de mogelijkheid om binnen ons bedrijf carrière te maken”, aldus Marjolein Reijs, director HR bij McDonald’s Nederland. “Daarom bieden we al vele jaren een uitgebreid opleidings- en trainingsprogramma aan. We stimuleren talent bijvoorbeeld ook door jaarlijks de McStudiebeurs uit te reiken. Met de McDonald’s Academy gaan we weer een stap verder. Daaraan hebben medewerkers niet alleen nu iets, maar ook later in hun carrière. Het is een slimme weg naar een officieel diploma. We zijn erg trots dat we de eerste officiële diploma’s hebben mogen overhandigen.”

McDonald’s als werkgever

Bij McDonald’s werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van haar belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald’s ervoor dat medewerkers door kunnen groeien naar managementfuncties.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met McDonald’s Nederland B.V., afdeling Communicatie, telefoon: (020) 564 27 61

 

2009-10-21 00:00:00

McDonald’s start geldinzamelactie voor Ronald McDonald Kinderfonds

 

Jan Paul Schutten, Robert ten Brink en Jochem van Gelder werken mee aan verhalenwedstrijd

Amsterdam, 12 oktober 2009 – Alle restaurants van McDonald’s staan vanaf vandaag tot en met maandag 2 november in het teken van het Ronald McDonald Kinderfonds. Gasten die € 1,- doneren aan het Kinderfonds krijgen als dank een keycord met pen. Kinderen kunnen met de pen meedoen aan een verhalenwedstrijd op www.kinderfonds.nl. Jan Paul Schutten, schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk, Robert ten Brink en Jochem van Gelder hebben hiervoor een verhaal geschreven dat nog moet worden afgemaakt. Het verhaal met het beste einde verschijnt in boekvorm, voorzien van illustraties.

McDonald’s, hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds, wil met de actie het goede werk van het Kinderfonds extra in de schijnwerpers zetten en zo veel mogelijk geld bijeenbrengen. De opbrengst gaat naar het Kinderfonds.

Verhalenwedstrijd

Jan Paul Schutten heeft voor de verhalenwedstrijd het begin van een verhaal geschreven, dat gaat over een jongetje dat in het ziekenhuis ligt. Robert ten Brink en Jochem van Gelder hebben hierop een vervolg bedacht. Tijdens de campagne kunnen alle kinderen tussen de 8 en 14 jaar het verhaal afmaken via www.kinderfonds.nl.

Een helpende hand

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport & Spel kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten en spelen. Ronald McDonald Vakantie biedt het hele gezin de gelegenheid om er even helemaal uit te zijn.

McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds

McDonald’s zet zich al meer dan 25 jaar als hoofdsponsor in voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Zo zit er in elk bestuur van een Ronald McDonald Huis een Franchisenemer. Ook staan in alle restaurants collecteboxen bij de kassa.


Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Jan Willem Wessels, persvoorlichter van het Ronald McDonald Kinderfonds, tel. (030) 221 90 04 / 06 - 45 71 57 02, e-mail: j.wessels@kinderfonds.nl.

Of bij McDonald’s Nederland B.V., afdeling communicatie, telefoon: (020) 564 27 61. 

 

2009-10-12 00:00:00

Nieuw bij McDonald’s: mbo-diploma

 

McDonald’s Academy is vandaag officieel van start gegaan

Amsterdam, 2 oktober 2009 – Vandaag is de McDonald’s Academy officieel van start gegaan. De McDonald’s Academy is een uniek, eigen opleidingstraject voor de medewerkers. Terwijl ze werken, krijgen ze een opleiding die op hun taken is toegespitst. Door daarnaast nog extra vakken te volgen, is het mogelijk een landelijk erkend mbo-diploma te behalen. De McDonald’s Academy is een volgende stap in het streven om het beste en grootste opleidingsbedrijf in de branche te zijn.

Circa 250 studenten zijn aan het eerste jaar van de McDonald’s Academy begonnen. Zij combineren hun werk bij McDonald’s met een fastservice-opleiding op mbo-niveau 2, 3, 4 of 4+.

Combinatie van praktijk en theorie

Medewerkers van McDonald’s krijgen terwijl ze werken op hun taken toegespitste training en opleiding. Door daarnaast nog extra vakken te volgen, is het mogelijk na een succesvolle afronding van de opleiding een landelijk erkend mbo-diploma te behalen. De McDonald’s Academy is een initiatief van McDonald’s, het Fastservice Opleidingscentrum en SVO en is volledig gericht op de McDonald’s organisatie. Bij elke opleiding doen medewerkers praktijkkennis op tijdens hun werk en volgen ze daarnaast theorielessen die worden verzorgd door ervaren trainers van McDonald’s en het Fastservice Opleidingscentrum. Deze trainers zijn bekend met de McDonald’s praktijk. De McDonald’s Academy vormt een uniek systeem binnen de horeca- en retailbranche.

“Slimme weg naar een officieel diploma”

“Wij bieden onze medewerkers graag de mogelijkheid het beste uit zichzelf te halen”, aldus Marjolein Reijs, director HR bij McDonald’s Nederland. “Daarom bieden we al vele jaren een uitgebreid opleidings- en trainingsprogramma aan. We stimuleren talent bijvoorbeeld ook door jaarlijks de McStudiebeurs uit te reiken. Met de McDonald’s Academy gaan we weer een stap verder. Daaraan hebben medewerkers niet alleen nu iets, maar ook later in hun carrière. Het is een slimme weg naar een officieel diploma.”

Vanaf zaterdag 3 oktober start er een publiekscampagne die bestaat uit printuitingen en een online campagne.

McDonald’s als werkgever

Bij McDonald’s werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van haar belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald’s ervoor dat medewerkers door kunnen groeien naar managementfuncties.


Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met McDonald’s Nederland B.V., afdeling Communicatie, telefoon: (020) 564 27 61

 

2009-10-02 00:00:00

Studiebeurs voor McDonald’s medewerkers

 

Getalenteerde medewerkers ontvangen van McDonald’s een jaar lang collegegeld

Amsterdam, 15 september 2009 – Veertien studerende medewerkers van McDonald’s hebben gisteravond een McStudiebeurs ontvangen. Deze beurs bestaat uit een bedrag ter hoogte van het collegegeld. Hiermee stimuleert McDonald’s talentvolle medewerkers om zich te blijven ontwikkelen en zo het beste uit zichzelf te halen. De McStudiebeurs wordt sinds 2007 jaarlijks toegekend.

De geselecteerde medewerkers volgen uiteenlopende opleidingen aan verschillende onderwijsinstellingen. Van Sport en Bewegen aan het ROC in Ede tot de Lerarenopleiding Geschiedenis aan de Hogeschool Windesheim en Advanced Computer Science aan de universiteit van Leiden. Zij ontvingen hun McStudiebeurs gisteravond bij McDonald’s Nederland uit handen van Jo Sempels, Algemeen Directeur van McDonald’s Nederland, en Marjolein Reijs, Director Human Resources.

Medewerkers motiveren

Om voor de McStudiebeurs in aanmerking te komen moeten medewerkers ten minste 1 jaar in een McDonald’s restaurant werken, minimaal een ‘goed’ scoren bij de laatste beoordeling en een mbo-, hbo- of universitaire opleiding volgen. Bovendien moeten ze een essay schrijven over een aan McDonald’s gerelateerd onderwerp. Dit jaar was de opdracht: beschrijf hoe je de tevredenheid van de gasten in jouw restaurant nog meer kunt verbeteren óf hoe je ervoor kunt zorgen dat jij en je collega’s het nog meer naar hun zin hebben bij McDonald’s.

“Wij hebben de McStudiebeurs ingesteld omdat wij de ontwikkeling van onze medewerkers zeer belangrijk vinden”, aldus Marjolein Reijs. “Hun inzet en enthousiasme bepalen immers voor een groot deel ons succes. Met de McStudiebeurs geven we iets terug voor hun betrokkenheid en helpen we mee hun studie met succes af te ronden.”

McDonald’s als werkgever

Bij McDonald’s werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van haar belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald’s ervoor dat medewerkers door kunnen groeien naar managementfuncties.


Noot voor de redactie (niet ter publicatie)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met McDonald’s Nederland B.V., afdeling Communicatie, Esther Baert, telefoon: (020) 564 27 64,

e-mail: esther.baert@nl.mcd.com.

2009-09-15 00:00:00

Stropdas is op Vaderdag ijsje waard

 

McDonald’s helpt kids met creatief vaderdagcadeau

Amsterdam,9 juni 2009 – Vaders lopen de komende dagen het risico hun stropdaskwijt te raken. Kinderen kunnen namelijk vanaf morgen een oude stropdas van hun vader bij McDonald’s inruilen voor een blanco exemplaar. Dezedas kunnen ze zelf versieren en op Vaderdag cadeau geven. Zo krijgt hunvader een persoonlijke stropdas terug. Als pa samen met de maker vandeze stropdas een McDonald’s restaurant bezoekt op 21 juni (Vaderdag), krijgen ze beiden een gratis ijsje.   

De vaderdag-actie loopt van 10 tot en met 21 juni. Alle stropdassen zijn welkom bij McDonald’s. Kinderen krijgen in ruil hiervoor een blanco stropdas waarmee ze zelf een nieuwe stropdas voor hun vader kunnen knutselen. Op Vaderdag geeft McDonald’s aan elke vader die met zijn nieuwe, versierde stropdas langs komt een ijsje naar keuze. De makers van de stropdas worden uiteraard ook met een ijsje beloond. 

2009-06-09 00:00:00

McDonalds hoofdpartner van het Jeugdsportfonds

 

Amsterdam, 4 juni 2009 – Tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van het Jeugdsportfonds in de Amsterdam Arena, is aangekondigd dat McDonald’s hoofdpartner wordt van de organisatie. Het Jeugdsportfonds richt zich op kinderen die niet kunnen sporten, omdat daarvoor de financiële middelen thuis ontbreken. McDonald’s vindt, net als het Jeugdsportfonds, dat ieder kind de gelegenheid moet hebben om te kunnen sporten en stelt daarom dit jaar een bedrag van 100.000 euro beschikbaar zodat kinderen lid kunnen worden van een sportvereniging. 

De restaurantketen zal het Jeugdsportfonds daarnaast ondersteunen in het communicatiebeleid en worden er gezamenlijke projecten georganiseerd om de bekendheid van het fonds te vergroten en families op een leuke manier meer bij sport te betrekken. 

Maatschappelijk commitment 

McDonald’s vindt als maatschappelijk betrokken organisatie een bewuste levensstijl van haar gasten belangrijk. Doordat de restaurantketen een grote en brede groep consumenten bereikt, kan McDonald’s op dit gebied een nuttige maatschappelijke rol vervullen. Het bedrijf wil graag steun geven aan initiatieven die erop gericht zijn om mensen bewust te maken van het belang van een verantwoorde levensstijl. Als familierestaurant richt McDonald’s zich daarbij speciaal op families en kinderen. Het partnership met het Jeugdsportfonds sluit hierbij volledig aan. Een ander initiatief op dit gebied is de samenwerking met de Stichting Kids in Balance. 

Het Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds wil sport mogelijk maken voor kinderen in gezinnen waardaar onvoldoende financiële ruimte voor is. Het fonds betaalt voor deze kinderen het lidmaatschap van een sportclub en sportmaterialen, zodat zij toch kunnen sporten. In Nederland zijn in totaal ongeveer 400.000kinderen die leven op het bestaansminimum.

Stichting Kids in Balance

De Stichting Kids in Balance heeft als doel kinderen te leren de juiste keuzes te maken op het gebied van voeding en beweging. De stichting geeft workshops op basisscholen in Nederland om kinderen een gezonde, zelfbewuste levensstijl aan te leren.

2009-06-04 00:00:00

Clown Powie wint eerste McDonald’s Vrijwilligers Award

 

Prijs voor meest bijzondere vrijwilliger van Ronald McDonald Kinderfonds

Amsterdam, 2 februari 2009 – Gisteravond is de eerste McDonald’s Vrijwilligers Award 2009 uitgereikt tijdens het Vrijwilligers Event van het Ronald McDonald Kinderfonds in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Deze prijs is bedoeld voor de vrijwilliger die zich op de meest bijzondere manier inzet voor het Kinderfonds. De winnaar is Frank Westerop, die als Clown Powie de kinderen vermaakt in Ronald McDonald VU Kinderstad, een speelparadijs voor zieke kinderen in VU medisch centrum.

 

De McDonald’s Vrijwilligers Award is dit jaar voorhet eerst uitgereikt. Initiatiefnemer McDonald’s, al 27 jaar hoofdsponsor van het Kinderfonds, wil met deze prijs deKinderfonds-vrijwilligers en hun onmisbare werk extra in de schijnwerpers zetten. De McDonald’s Vrijwilligers Award bestaat uit eencheque van 7.500 euro, die prijswinnaar Frank Westerop mag besteden aan een dagje uit met alle collega-vrijwilligers van Kinderstad.

 

Bijzondere capriolen in VU Kinderstad

Frank Westerop, in het dagelijkse leven politieman in Amsterdam Oost, heeft gewonnen omdat hij elke zondag als Clown Powie aanwezig is in Ronald McDonald VU Kinderstad. Hij doet er alles aan om al zijn zakelijke en privé-activiteiten om zijn vrijwilligerswerk heen te plannen. De kinderen die Kinderstad bezoeken en hun ouders zijn altijd bijzonder enthousiast over zijn capriolen. 

Veel voldoening door vrijwilligerswerk

“Ik ben trots dat ik de winnaar ben geworden namens Kinderstad. Alle genomineerden waren in mijn ogen toppers”, aldus Frank Westerop. “Het vrijwilligerswerk geeft heel veel voldoening. En we doen het met z’n allen. De invulling van ons dagje uit zullen we daarom ook samen bepalen.”

In totaal waren twaalf vrijwilligers genomineerd voor de McDonald’s Vrijwilligers Award. Via www.mcdonaldsvrijwilligersaward.nl kon iedereen stemmen op zijn favoriete vrijwilliger.

McDonald’s en het Kinderfonds 

Het Ronald McDonald Kinderfondsbiedt een helpende hand aan gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. In Nederland staan veertien Ronald McDonald Huizen, waar ouders,broertjes en zusjes logeren van kinderen die zijn opgenomen in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. Met andere initiatieven maakt het Kinderfonds het mogelijk dat zieke en gehandicapte kinderen kunnen sporten, spelen en op vakantie kunnen gaan. 

McDonald’s en het Kinderfonds werken al 27 jaar samen. McDonald’s zet zich als hoofdsponsor op vele manieren in voor het fonds. In elk bestuur van een Ronald McDonald Huis zit een Franchisenemer. De restaurants organiseren geregeld acties om geld in te zamelen. En in de restaurants staan bij de kassa collecteboxen voor het Kinderfonds.

 

2009-02-02 00:00:00

Amsterdamse McDonald’s restaurants helpen Milieu Wacht

 

€ 2.500,- voor spontane actie Coen en Sander Show 3FM

AMSTERDAM, 15 januari 2009 - Vandaag hebben de Amsterdamse McDonald’s restaurants in de Coen en Sander Show op 3FM € 2.500,- aangeboden aan Nol van der Vecht van Stichting Milieu Wacht Amsterdam. Nol vertelde gisteren aan Coen en Sander over het verlies van de enige dienstauto van de Milieu Wacht. Omdat de McDonald’s restaurants het werk van de Milieuwacht erg waarderen, gaven ze vandaag gehoor aan de oproep van Coen en Sander om de Milieu Wacht te helpen.

Brand 

In de uitzending van 14 januari deed Nol emotioneel zijn verhaal over het verlies van de enige auto van Stichting Milieu Wacht door een uitslaande brand tijdens Oud en Nieuw. Het voertuig inclusief portofoons, videocamera’s en diverse andere belangrijke spullen ging verloren. Al ruim 12,5 jaar houdt de Milieu Wacht in Amsterdam een oogje in het zeil. Sinds de jaarwisseling moeten ze dat nu noodgedwongen te voet en per fiets doen.

Hulp

De Amsterdamse Franchisenemers van McDonald’s kwamen na de Coen en Sander Show direct in actie. "Als Amsterdamse ondernemers zijn we erg betrokken bij de stad Amsterdam. Bovendien staat het milieu bij McDonald’s hoog op de agenda. Vandaar dat we de Milieu Wacht Amsterdam graag willen helpen", aldus Franchisenemer Michel Groenewegen. De Amsterdamse restaurants geven € 2.500,- aan de Milieu Wacht. Bovendien krijgen de medewerkers van de Milieu Wacht een speciale pas, zodat zij tijdens hun diensten gratis een kop koffie of iets te eten kunnen halen bij een van de Amsterdamse McDonald’s restaurants.

2009-01-15 00:00:00

Statement

 

Amsterdam, 13 januari 2009:

Op Internet en via SMS wordt het bericht verspreid dat McDonald's financiële ondersteuning zou geven aan Israël door haar dagomzetten te doneren.

Dit bericht is volstrekt onjuist en is niet door McDonald's naar buiten gebracht. McDonald’s neemt als bedrijf nooit een politiek of religieus standpunt in. Het gaat hier om valse berichtgeving.

2009-01-13 00:00:00