U bent hier

VOEDINGSINFORMATIE

 

McDonald’s heeft speciaal voor jou een voedingswaardesysteem ontwikkeld. Duidelijk en transparant, zodat je weet wat je eet.

De voedingswaarde geeft de hoeveelheid voedingsstoffen in een product weer. Omdat ieder product een andere samenstelling heeft, verschilt de voedingswaarde per product. De voedingswaarden die voor de producten van McDonald’s worden gecommuniceerd zijn: de hoeveelheid energie (uitgedrukt in kilojoules en kilocalorieën), vetten, verzadigde vetten, koolhydraten, suikers, vezels, eiwitten en zout per portie.

 

 

OVER CALORIEEN

Calorieën zijn een maat voor de energie die voeding oplevert of die je verbruikt bij een activiteit. Je lichaam verkrijgt calorieën uit met name eiwitten, vetten en koolhydraten.

OVER
VETTEN

Vetten zijn de bouwstenen van je lichaamscellen. Ze voorzien in energie, leveren essentiële vetzuren en helpen je lichaam vitamine A, D en E op te nemen.

OVER
VERZADIGDE VETZUREN

Verzadigde vetzuren maken deel uit van de vetten, net zoals de onverzadigde vetzuren. Ze bevinden zich vooral in dierlijke vet en in volle zuivelproducten.

 

OVER KOOLHYDRATEN

Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Voorbeelden van koolhydraten zijn suikers (bijvoorbeeld in fruit, koekjes en dranken) en zetmeel (bijvoorbeeld in aardappelen, brood en pasta).
 

OVER SUIKERS

Suikers maken deel uit van koolhydraten. Ze zijn van nature aanwezig in voedingsmiddelen zoals honing en fruit. Suikers worden ook vaak aan voedingsmiddelen toegevoegd zoals bij snoep, gebak, frisdrank en gesuikerde zuivelproducten.
   
 

OVER VEZELS

Vezels zitten in groente, fruit en granen. Vezels hebben een positieve invloed op je spijsvertering en geven een verzadigd gevoel. 

 

OVER EIWITTEN

Eiwitten leveren ‘bouwmateriaal’ voor je lichaam. Ze zijn essentieel voor herstel en groei van spieren, organen, huid en botten. Er zijn dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zitten vooral in vlees, vis, melk, kaas en eieren. Plantaardige eiwitten zitten vooral in brood, graanproducten, peulvruchten en noten.  

 

OVER ZOUT

Zout bestaat uit natrium en chloride. Het is essentieel voor de vochtbalans in je lichaam. Je hebt er slechts een kleine hoeveelheid van nodig.