U bent hier

Topkoks koken met McDonald's ingrediënten

 

De food documentaireserie Kwaliteit & Herkomst is een serie afleveringen waarin de kwaliteit en (lokale) herkomst van de ingrediënten van iconische McDonald’s producten centraal staan. In deze serie nemen topchefs zelf een kijkje in de keten van McDonald’s en haar leveranciers om te zien waar de ingrediënten van de McDonald's producten vandaan komen. Vervolgens maken de chefs een haute cuisine gerecht met de ingrediënten van de McDonald's producten. Ze krijgen de mogelijkheid om de kwaliteit en herkomst van de ingrediënten te beoordelen en mogen ongecensureerd hun mening geven en vragen stellen. In 2016 verschijnen in totaal vier afleveringen, met in iedere aflevering andere McDonald’s producten en een andere topchef.

 

In de onderstaande video's zie je de verschillende afleveringen. Ben je geïnspireerd geraakt en wil je het zelf ook proberen te maken, bekijk dan ook de How-to-video's!

 

 

Aflevering 1: Big Mac – Steak tartare van Chefkok Jaimie van der Heije

Van icoon tot haute cuisine… Topchef Jaimie van Heije, van het gelijknamige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel en Signature Chef van restaurant Moon in Amsterdam, laat zien hoe!

 

 

 

Aflevering 2: Onze salade – Gazpacho van Ijsbergsla en een frisse groentensalsa van Chef de Cuisine Ruben Dekker

Een gastronomisch gerecht maken met de ingrediënten van de salades van McDonald’s? Chef de Cuisine Ruben Dekker van Le Garage (Amsterdam) neemt de uitdaging aan en kookt de sterren van de hemel.

 

 

 

Aflevering 3: McFlurry – The Hidde(n) McFlurry van toppatissier Hidde de Brabander

Lukt het toppatissier Hidde de Brabander, 24-Kitchen chef en eigenaar van patisserielabel Dreams of Magnolia, om met de ingrediënten van onze befaamde McFlurry een culinair dessert te maken?

 

 

 

Aflevering 4: De McMuffin Bacon & Egg wordt omgetoverd in The Spicy Lindehof Breakfast door
SHV-Meesterkok Soenil Bahadoer

Een masterpiece! Meesterkok Soenil Bahadoer van het met 2 Michelinsterren bekroonde restaurant De Lindehof in Nuenen, cheft het en maakt een sterrengerecht van de ingrediënten van de McMuffin Bacon & Egg.

 

 

 

How-to video Steak Tartare

Weten hoe topchef Jaimie van Heije met de ingrediënten van de Big Mac een heerlijke steak tartare maakt? In deze how-to kun je het zien!

 

 

How-to video Gazpacho

Sla net als Chef de Cuisine Ruben Dekker je slag en leer hoe je van de ingrediënten van onze salades een haute cuisine gerecht bereidt. Bekijk de How-to video hieronder:

 

 

How-to Hidde(n) McFlurry

Zien hoe 24Kitchen chef en toppatissier Hidde de Brabander met de ingrediënten van de iconische McFlurry een grandioos dessert maakt? In deze how-to laat hij het zien!

 

How-to McMuffin Bacon & Egg

SVH Meesterkok Soenil Bahadoer maakt The Spicy Lindehof Breakfast van onze McMuffin Bacon & Egg. In deze How-to zie je hoe hij dat doet!